CBS este entuziasmata de noul serviciu de streaming TV al Apple

Les MoonvesCBS este entuziasmata de noul serviciu de streaming TV al Apple, CEO-ul celebrului trust media facand aceasta afirmatie intr-un interviu acordat in cursul acestei zile. Desi deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie lansat serviciul de streaming TV, cei de la CBS sunt entuziasmati sa faca parte din lista primilor parteneri pe care compania americana ii va anunta in momentul lansarii sistemului.

Les Moonves este numele CEO-ului CBS si deocamdata el a anuntat ca, probabil, va semna un contract cu Apple pentru furnizarea de continut si oferirea de acces acces la transmisiunile TV in direct. CEO-ul CBS s-a intalnit deja cu Eddy Cue, vicepresedintele senior care conduce divizia serviciilor de internet din cadrul Apple, pentru a discuta un posibil parteneriat, insa ramane de vazut cat va dura pana cand toate actele vor fi semnate.

Apple’s proposed TV service may take awhile to get ready but it looks like it will include CBS when it launches. CBS CEO Les Moonves says his network will “probably” sign a deal with Apple to carry his network. “We’re very excited about it,” he told Kara Swisher at the Code Conference Wednesday morning. Moonves said that he met with Apple media boss Eddy Cue last week to discuss Apple’s plans, as part of an “ongoing conversation.”

Intreaga discutie din momentul de fata are la baza sumele de bani pe care compania Apple urmeaza sa le plateasca CBS-ului pentru drepturile de a transmite pe internet programele sale TV si serialele. Daca avocatii celor doua companii nu vor ajunge la un acord cu privire la compensatiile financiare pentru accesul la continut, atunci exista sanse mici ca CBS sa semneze un acord in curand, insa ramane de vazut cum vor evolua discutiile.

In ciuda faptului ca acum CBS pare dispusa sa incheie un parteneriat cu Apple, acest trust media este doar unul dintre cele din SUA care ar trebui sa intre in parteneriat cu Apple pentru ca totul sa aiba succes.