Moonraker – smartwatch-ul Nokia pe care Microsoft intentiona sa il lanseze

Moonraker Microsoft smartwatchMoonraker este proiectul unui smartwatch care a fost initial dezvoltat de catre compania Nokia inainte ca Microsoft sa ii achizitioneze intreaga divizie producatoare de terminale mobile si ceasuri inteligente.

Desi unii au spus ca Moonraker este doar un concept, in realitate acest smartwatch a fost pentru mult timp in proces de dezvoltare in cadrul Nokia, insa cei de la Microsoft au avut o idee complet diferita in legatura cu modul in care ar trebui sa arate un smartwatch, asa ca au anulat proiectul.

Compania Nokia a produs acest smartwatch cu o interfata si un design similar celor folosite de catre platforma Windows Phone, el fiind prezentat in cadrul Mobile World Congress 2014, insa compania Microsoft a decis sa anuleze lansarea sa impreuna cu Nokia Lumia 930, proiectul fiind mai apoi anulat.

Imaginile din acest articol provin de pe fostul blogul detinut de catre un designer Microsoft, ele fiind realizate de catre compania Nokia pentru lansarea Moonraker, insa din pacate acest lucru nu se va mai intampla prea curand, desi smartwatch-ul ar fi atras atentia multir oameni.

Motivul anularii proiectului Moonraker are la baza lansarea bratarii Microsoft, asta in ciuda faptului ca smartwatch-ul avea o multitudine de senzori implementati care permiteau aprinderea ecranului la ridicarea mainii, precum face Apple Watch, aplecarea mainii pentru a inchide ecranul si multe altele.

Moonraker Microsoft smartwatch 1

Desi Moonraker avea multe functii utile, compania Microsoft a decis ca bratara sa ofera totusi mai multe beneficii, asta desi Moonraker avea practic interfata Metro a Windows Phone si permitea inregistrarea de imagini folosind un telefon mobil, plus multe altele.

Privind la ceea ce a realizat Microsoft, as spune ca in Redmond cineva a luat decizii extrem de stupide si ca Moonraker ar fi ajutat compania americana sa intre cu succes pe piata smartwatch-urilor, dar proiectul nu pare sa mai aiba sanse de redeschidere.

Voi ce parere aveti despre Moonraker ?

Moonraker Microsoft smartwatch 2

 

Moonraker Microsoft smartwatch 3