iPod Touch-urile pot fi utilizate pentru a usura suferinta persoanelor care sufera de boli cronice

boala cronica ipod touchiPod Touch-urile pot fi utilizate pentru a usura suferinta persoanelor care sufera de boli cronice, un proiect medical din SUA gasind o noua utilitate pentru produsele companiei Apple.

Desi nu mai sunt cautate de catre utilizatori, iPod Touch-urile ar putea avea un nou rol in lume, mai exact ca si dispozitive medicale care ar putea ajuta persoanele ce sufera de boli cronice sa isi usureze suferinta.

Conform informatiilor oferite de catre un proiect medical din SUA, iPod Touch-urile sunt folosite acum de catre un ele persoane ce sufera de boli cronice, produsele Apple controland aparate eletrice care impiedica transferul anumitor semnale electrice spre creier.

Mai exact, dispozitivul este amplasat pe coloana vertebrala a pacientului, direct pe piele, el emitand anumite impulsuri electrice menite sa le intrerupa pe cele care indica un anumit nivel de durere intr-o anumita parte a corpului uman.

iPod Touch-urile se conecteaza la acest dispozitiv prin intermediul Bluetooth, impulsurile electrice emise de catre el fiind de intensitate mica, insa suficienta pentru a intrerupe semnalele eletrice menite sa genereze senzatia de durere.

The Invisible Trial System was designed to improve the comfort and usability for patients evaluating spinal cord stimulation therapy to alleviate their chronic pain, without focusing on potential barriers such as programming trial cables and systems with complex trial controls.

Desi iPod Touch-urile sunt folosite de catre pacienti pentru a controla dispozitivele medicale, doctorii folosesc tablete iPad Mini pentru a le programa si pentru a prelua statistici privind utilizarea facuta de catre pacienti pentru a-si usura suferinta.

Acesta este primul proiect de neuromodulare initiat pana acum in SUA, iar utilizarea de iPod Touch-uri ar putea oferi companiei Apple noi motive pentru a mentine acest produs pe piata, asta pentru a le oferi celor fara iPhone o metoda de control.

Conform statisticilor oferite de catre initiatiorii proiectului peste 1.5 miliarde de persoane sufera de boli cronice, deci o tehnologie de acest gen ar putea ajuta extrem de multe persoane de pe glob sa duca o viata mult mai buna.