Iata primul Range Rover condus cu un iPhone (Video)

Range Rover controlat iPhoneUn Range Rover condus cu un iPhone poate parea o nebunie pentru foarte multe persoane, insa pentru britanici totul face parte dintr-un proiect de implementare a unei tehnologii care permite controlarea masinilor sale cu smartphone-uri.

In clipul video de mai jos aveti o demonstratie a acestei tehnologii si primul Range Rover condus cu un iPhone, o aplicatie instalata in smartphone-ul celor de la Apple oferind posibilitatea de a controla acceleratia, frana si volanul SUV-ului britanic.

Numit Multi-Point Turn, sistemul va fi implementat in viitoarele modele de Range Rover, el functionand doar in situatiile in care soferul trebuie sa manevreze masina din afara habitaclului, viteza maxima de rulare in ceste conditii fiind de aproximativ 7 KM/h.

In clip cei de la Land Rover demonstreaza situatiile in care sistemul lor s-ar putea dovedi a fi util si vorbim despre momentele in care conducatorul circula pe teren accidentat sau cele in care nu mai poate intra in masina din cauza unei persoane care a parcat prea aproape de el.

Land Rover is researching a new remote control technology that represents a stepping stone towards the fully autonomous car. It could be used by the driver to manoeuvre their car out of difficult situations safely or negotiate challenging terrain, whilst walking alongside the car at a maximum speed of 4mph. The Multi-Point Turn Range Rover Sport is also capable of autonomously manoeuvring through 180 degrees, with the system taking over gear selection, steering, braking and acceleration.

Desi sistemul poate parea inutil, in Bucuresti eu m-as bucura sa-l am, insa sunt sigur ca si in multe alte orase aglomerate de pe glob multi soferi s-ar bucura sa aiba asa ceva la indemana, mai ales un sistem care sa ii permita masinii sa iasa singura din spatii inguste.

Voi ce parere aveti despre acest sistem si cat de util credeti ca ar fi el ?