Apple Watch hack permite instalarea Flappy Bird si a altor aplicatii native (Video)

Apple Watch Flappy BirdUn nou hack pentru Apple Watch ne demonstreaza faptul ca noul ceas inteligent al celor de la Apple poate fi modificat pentru a rula aplicatii native, in aceasta situatie o clona a Flappy Bird si un alt joc pentru iOS fiind vizibile in clipul video de mai jos.

Suportul pentru aplicatii native dedicate Apple Watch exista in watchOS 2.0, iar dezvoltatorii exploateaza software-ul companiei Apple pentru a ne arata ce fel de titluri pot fi instalate in ceasul inteligent, ele urmand a fi disponibile intr-o anumita masura si din toamna pentru produsul celor din Cupertino.

 

Partea interesanta a acestui hack este ca el permite folosirea coroanei digitale pentru a controla personajul din joc, lucru pe care putini il credeau posibil inaintea anuntarii watchOS 2.0, insa se pare ca vom avea mult mai multa utilitate de la aceasta componenta in viitor.

Separat de coroana digitala, jocurile accepta control inclusiv din partea ecranului si a sistemului Force Touch, iar partea cea mai buna este ca aplicatiile native par sa functioneze fara probleme de performanta, asa cum se intampla in cazul celor rulate prin iPhone.

Practic Apple incearca sa le ofere dezvoltatorilor de aplicatii posibilitatea de a dezvoltat tiluri care sa functioneze cat se poate de bine pe Apple Watch fara a necesita compilarea in prealabil pe terminalele iPhone, insa ramane de vazut ce vor reusi sa faca avand in vedere multiplelel limitari ale Apple.