Apple Watch 2 – camera FaceTime, independenta fata de iPhone, modele mai scumpe

Apple Watch 2Apple Watch 2 este viitorul model al Apple Watch pe care compania Apple il are in proces de productie in momentul de fata in Cupertino, americanii pregatind cateva schimbati importante menite sa ofere o experienta de utilizare mai buna.

Desi Apple Watch inca nu poate fi cumparat de catre oricine din cauza stocurilor foarte reduse, compania Apple se gandeste deja la Apple Watch 2 si la ceea ce le-ar putea oferi utilizatorilor din lumea intreaga interesati sa cumpere produsul din magazine.

Camera FaceTime

Daca functia de apeluri telefonice a Apple Watch vi se pare a fi inutila, ei bine Apple pregateste implementarea unei camere FaceTime in Apple Watch 2, fie ca vorbim despre apeluri video, fie ca vorbim despre cele audio, camera va exista.

 

Deocamdata nu se stie in ce masura ar putea fi utilizata camera si pentru inregistrarea de poze sau clipuri video, insa stim sigur ca va fi o camera de rezolutie redusa, Apple incercand intotdeauna sa fie cat se poate eficienta in ceea ce priveste costurile.

Independenta fata de iPhone

Apple a initiat un program numit tether-less, angajatii sai avand obiectivul de a face Apple Watch 2 mai autonom de cat Apple Watch in ceea ce priveste trimiterea de mesaje iMessage, trimiterea de email-uri sau preluarea de informatii privind starea vremii.

 

Pentru a oferi functii noi independente de iPhone, Apple intentioneaza sa implementeze un nou chip WiFi mai dinamic, majoritatea functiilor actuale putand fi indeplinite fara iPhone, insa in plus va fi disponibila o functie numita Find My Watch, ea permitand localizarea folosind informatiile oferite de routere WiFi si nu de GPS.

Autonomia bateriei

Desi autonomia bateriei Apple Watch a fost prezentata ca una dintre marile probleme ale ceasului, studiile derulate de catre Apple au dezvaluit ca ai sai clienti raman cu 30% – 40% baterie dupa o zi normala de utilizare si sunt multumiti sa incarce produsul in fiecare noapte.

 

In aceasta idee compania Apple nu va implementa o baterie mai buna sau nu va optimiza software-ul pentru a imbunatati autonomia, ci se va concentra pe implementarea altor functii noi cu hardware dedicat, autonomia fiind vazuta ca o problema de plan tert.

Modele mai scumpe

Daca actualele Apple Watch-uri vi se par a fi scumpe, ei bine Apple Watch 2 va fi disponibil in modele care vor costa mai mult, compania Apple intentioneaza sa lanseze noi modele scumpe care vor avea preturi plasate intre cele ale modelelor din otel inoxidabil si cele din aur.

Apple incearca sa produca Apple Watch 2 cu preturi situate intre 1000 de dolari si 10.000 de dolari, cei din Cupertino testand unitati care au carcasele fabricate din titaniu, tungsten, platina sau paladiu, ele avand o varietate de accesorii noi din aceleasi materiale, ori unele similare.

Lansare

Diverse zvonuri au sugerat faptul ca Apple Watch 2 va fi lansat anul acesta de catre Apple, insa acest lucru pare improbabil, cei din Cupertino urmarind, cel mai probabil, sa lanseze noul ceas inteligent abia in martie/aprilie 2016, dar nu mai devreme de atat.