Apple dezvolta un sistem de control cu gesturi pentru iPhone si iPad

Control gesturiApple dezvolta un sistem de control cu gesturi pentru iOS, detaliile privind tehnologia aflata in proces de dezvoltare in Cupertino fiind dezvaluite multumita unui brevet de inventie trimis spre inregistrare de catre Apple la oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA.

Conform brevetelor de inventie ale celor de la Apple, compania americana intentioneaza sa foloseasca multipli senzori pozitionati in jurul ecranului terminalelor mobile pentru a inregistra miscarile din fata lor si a controla interfata sistemului de operare iOS.

Apple recunoaste faptul ca pe piata exista deja dispozitive care permit controlarea unor terminale mobile sau calculatoare folosind gesturi, insa afirma ca ele nu ofera o experienta de utilizare chiar atat de buna, astfel ca ea are o abordare diferita.

Pentru a putea inregistra mai bine gesturile in vederea controlarii interfetei unui terminal mobil sau a unui calculator, Apple intentioneaza sa pozitioneze senzorii intr-un asemenea mod incat acestia sa inregistreze miscarile intr-un unghi cat mai mare pentru a compensa posibilele erori.

A method of compensating for sensors of a sensing panel, the method comprising: measuring capacitance at the sensors, the capacitance being indicative of an object hovering over the sensing panel; determining a sensor location having the measurement of the hovering object; and adjusting the measurement based on the determined sensor location so as to compensate for sensitivity variation in the sensors.

Ideea de a controla un terminal mobil sau un calculator cu gesturi nu este noua, dupa cum a afirmat inclusiv compania Apple, insa stim cu totii ca Apple nu dezvolta ceva decat daca este sigura ca poate oferi o experienta mai buna decat competitorii sai.

Daca Apple ar lansa un iPhone cu un sistem de control prin gesturi, care ar functiona grozav, atunci am vorbi despre un nou “hit” pentru compania Apple, o multitudine de utilizatori fiind interesati de un asemenea sistem de control.

Desi terminalele Samsung ofera deja metoda de control de acest gen, ele nu s-au dovedit a fi chiar atat de populare in principal din cauza faptului ca nu functioneaza corect, asa ca nu putem decat sa speram ca Apple va oferi ceva mai bun.