Creatorul TinyUmbrella ne reaminteste sa salvam SHSH-uri

tinyumbrella shshTinyUmbrella este un program lansat cu foarte mult timp in urma, el fiind initial creat pentru a ne permite sa face restore la orice versiune a iOS dorim, insa compania Apple a avut grija sa blocheze acest sistem cu multi ani in urma.

In 2015 creatorul TinyUmbrella a anuntat ca restore-ul la orice versiune a iOS va fi din nou posibile, actualizand programul care permite salvarea de SHSH-uri in ideea de a ne oferi in viitor optiunea de a face restore la diverse versiuni ale iOS, el fiind utilizat de milioane de oameni de pe planeta.

Astazi creatorul acestui program ne readuce aminte sa salvam SHSH-urile pentru iOS deoarece ele vor fi din nou utile in viitor, el explicand si situatiile in care putem salva SHSH-uri folosind programul sau, fara a oferi deocamdata detalii despre procedura de restore.

El sustine ca nu poate oferi deocamdata detalii despre modul in care vom putea face restore deoarece persoana care a descoperit exploit-ul nu i-a permis sa faca acest lucru, asa ca vom avea de asteptat pana vom afla ce exploit se ascunde in spatele sistemului.

Creatorul TinUmbrella ne spune ca putem sa salvam SHSH-uri in urmatoarele conditii :

  • daca ai jailbreak pe terminal este indicat sa salvezi un SHSH deoarece vei putea face downgrade fara probleme in viitor;
  • daca nu ai jailbreak, dar ai instalata o versiune a iOS pe care se poate face jailbreak(iOS 8.1.2 fiind ultima), atunci te afli in aceeasi situatie precum cea de mai sus;
  • daca nu ai jailbreak si esti pe o versiune a iOS care nu poate fi jailbroken, recomandarea de a salva SHSH ramane, chiar daca nu se stie cand si cum il vei putea folosi.

Am publicat deja un tutorial salvare SHSH pentru iPhone si iPad si va recomand sa il folositi deoarece intr-un moment dat SHSH-urile vor deveni din nou utile.