Tutorial: Salvare SHSH cu TinyUmbrella pentru iOS 8.1.2, iOS 8.1.3, iOS 8.2

salvare SHSH TinyUmbrella iOS 8.1.3 iOS 8.2 1

  Salvarea de SHSH-uri cu TinyUmbrella pentru iOS 8.1.2, iOS 8.1.3 si iOS 8.2 este posibila incepand de astazi cu o noua versiune a programului si v-am spus dimineata ca TinyUmbrella salveaza SHSH pentru a permite restore la iOS sau downgrade in viitor. Actualizarea programului TinyUmbrella dupa aproape doi ani de zile pentru a permite salvarea de SHSH este facuta deoarece o vulnerabilitate existenta in iOS ne va permite sa folosim din nou acest tip de fisiere pentru a face restore la orice versiune a sistemului de operare pentru care le avem salvate.

  Dupa cum puteti vedea si din imagini, programul TinyUmbrella salveaza SHSH-uri OTA, deci in baza lor vom putea face restore sau downgrade in situatia in care vom avea nevoie. Conform informatiilor furnizate de catre hackeri, TinyUmbrella salveaza SHSH-uri pentru versiunile noi ale iOS 8 pe care le aveti in iDevice-uri, insa si pentru cele semnate public, deci iOS 8.1.2, iOS 8.1.3 si iOS 8.2, alte versiuni nefiind deocamdat asuportate.

Tutorial: Cum salvez SHSH cu TinyUmbrella pentru iOS 8.1.2, iOS 8.1.3 sau iOS 8.2

  Urmand procedura de mai jos veti putea salva SHSH-uri in terminalele voastre chiar si FARA JAILBREAK, deci nu conteaza daca v-ati exploatat produsul cu o astfel de solutie, ea nu va afecta in vreun fel sau altul capacitatea de a salva SHSH sau face restore in viitor. Teoretic TinyUmbrella poate salva SHSH-uri si pentru iOS 7, iar in cazul iOS 8.1.2 procedura ar trebui sa functioneze inclusiv fara jailbreak, dar nu va pot confirma cu certitudine acest lucru.

Pasul 1

Descarcati si instalati cea mai recenta versiune a iTunes de aici. Daca nu aveti iTunes 12.1.1 sau o versiune mai recenta, atunci exista o foarte mare posibilitate ca TinyUmbrella sa nu recunoasca terminalul vostru.

Pasul 2

Descarcat si instalati cea mai recenta versiune a Java pentru sistemul vostru de operare de aici. Exact precum in cazul anterior, fara Java programul nu va functiona, deci este absolut necesar sa aveti Java instalata in terminal. Daca rulati un sistem de operare pe 32 sau 64 de biti, fiti siguri ca ati ales versiunea potrivita pentru calculatorul vostru.

Pasul 3

Descarcati versiunea potrivita a TinyUmbrella pentru sistemul vostru de operare de aici. Din nou, daca aveti un sistem de operare pe 32/64 biti, alegeti o versiune a TinyUmbrella ce este potrivita pentru e.

Pasul 4

TinyUmbrella instalare

Deschideti TinyUmbrella si urmati pasii pentru instalare. Este ideal sa tineti minte si folderul in care a fost facuta instalarea pentru a putea deschide programul, in caz contrar folositi sistemul Search al Windows pentru acest lucru.

TinyUmbrella instalare 1

TinyUmbrella instalare 2

Pasul 5

salvare SHSH TinyUmbrella iOS 8.1.3 iOS 8.2

Conectati iPhone, iPad sau iPod Touch-ul vostru la calculator folosind un port USB. Daca programul iTunes se deschide automat, inchideti-l.

salvare SHSH TinyUmbrella iOS 8.1.3 iOS 8.2 1

salvare SHSH TinyUmbrella iOS 8.1.3 iOS 8.2 4

Pasul 6

Deschideti programul TinyUmbrella, iar daca terminalul vostru este recunoscut, atunci salvarea SHSH-urilor se va face automat. In caz contrar, verificati pasii de mai sus.

  Din pacate salvarea SHSH-urilor nu se face si in Cydia, astfel ca va trebui sa aveti grija de cele salvate in calculatoarele voastre. Ca de obicei, daca aveti probleme, va rog sa folositi formularul de comentarii.

50 COMENTARII

 1. @zaone Am salvat acum SHSH ptr 8.2, dar nu reusesc sa localizez folderul unde s-a facut salvarea ( folosesc MAC OSX 10.9.5) ma poti indruma ? thnx!

 2. Zaone tu chiar crezi ca o sa se mai poata face ceva cu SHSH-uri? Pentru mine e degeaba, nu cred ca o sa mai ai ce face cu ele, lafel ca restul parca de la Ios 5 sau 6 in sus (toata salvate degeaba)

 3. Zaoane am instalat tinyumbrella dar la iphone 5 cu ios 7.1.2 cu jailbreack nu merge salvat shsh,an schimb pe iphone 4 tot cu ios 7.1.2 cu jailbreack a mers,la fel si pe iphone 3gs ios 6.1.6 tot cu jailbreack a mers!oare pe iphone 5 de ce nu merge????

 4. Salut iDevice!
  Am un iPhone 4S si tinyumbrella mi-a salvat shsh pentru ios 8.1.3,8.2 si 6.1.3
  Cum pot sa fac downgrade acum?

 5. Va salut, am ipad air 2 64gb/wifi si tinyumbrella identifica de 7 ori ios 8.2 si de doua ori 8.1.3. Nici o alta varianta de shsh. De ce nu gaseste 8.1.2?

 6. Mie personal tinyumbrella mi-a mers doar daca am facut imediat downgrade :)) in rest mi-a fost nefolositor, nu fiind functional.

 7. Pe iPhone 6 IOS 8.1.2 cu JB, nu a salvat shsh-uri decat pentru 8.1.3 si 8.2, am impresia ca nu poate salva decat ce este semnat de Apple in momentul exacutarii programului. Daca stie cineva cum as putea salva si shsh de 8.1.2, va rog un indiciu.

 8. Ai rabdare, e posibil sa fie un bug al programului, va fi actualizat din nou zilele acestea. Dezvoltatorul spune ca poate salva orice versiune a iOS atat timp cat o ai in terminal.

 9. […]   TinyUmbrella salveaza SHSH-uri pentru iOS-ul instalat in iPhone, iPad si iPod Touch-urile noastre, o actualizare pentru program fiind lansata zilele trecute, o alta fiind pregatita pentru perioada imediat urmatoare cu o noutate extrem de importanta pregatita de catre dezvoltatorii  sai pentru noi. Mai exact, creatorul TinyUmbrella ne anuunta inca de astazi ca in viitoarea versiune a programului pentru Windows si OS X vom avea o optiune care ne va permite sa salvam SHSH-uri pentru iOS direct din terminalele care au chip A7 si A8, deci nu doar din serverele companiei Apple. […]

 10. Zaone, am si eu o intrebare, daca salvez SHSH la ios 8.1.1 la un iphone 5, pot apoi sa dau restore la aceasta versiune pe un iphone 5s care are in momentul de fata ios 8.2 ?

 11. buna! am instalat programul, dar nu imi vede iphonul, am un iphone 5s, jailbreack, mentionez ca nu are nimic iphonul, itunes il vede, ce as putea sa fac ca sa rezolv problema?