Taylor Swift critica dur Apple Music si Apple

17

Taylor Swift album 1989Taylor Swift, una dintre cele mai populare artiste ale momentului, a publicat cu doar cateva ore in urma un articol in cadrul propriului blog criticand compania Apple si metoda prin care incearca sa ofere muzica prin intermediul serviciului Apple Music.

Dupa cum prea bine stiti deja, compania Apple intentioneaza sa le ofere utilizatorilor 3 luni de utilizare gratuita pentru serviciul Apple Music inainte de a plati efectiv pentru un abonament, iar aceasta strategie a atras extrem de multe critici atat din parte artistilor, cat si din partea caselor de discuri.

In aceasta perioada de trei luni de zile Apple nu incaseaza bani, insa nici artistii nu incaseaza bani pentru ascultarile facute pentru melodiile lor, astfel ca acestia nu castiga absolut nimic de pe urma muzicii pe care o pun la dispozitia lumii intregi pentru ascultare.

Avand in vedere ca in ultima perioada s-a adus in discutie faptul ca noul album 1989 lansat de catre Taylor Swift nu va face parte din Apple Music, artista a incercat sa explice in articol motivul pentru care a luat aceasta decizie.

This is not about me. Thankfully I am on my fifth album and can support myself, my band, crew, and entire management team by playing live shows. This is about the new artist or band that has just released their first single and will not be paid for its success. This is about the young songwriter who just got his or her first cut and thought that the royalties from that would get them out of debt. This is about the producer who works tirelessly to innovate and creat.

Ea spune ca decizia de a nu include albumul 1989 in Apple Music are la baza strategia Apple de a nu plati artistii in cele trei luni de gratuitate a Apple Music, insa nu pentru ca asta ar afecta-o pe ea, ci pentru ca aceasta strategie afecteaza enorm de multi artisti mici carora le este frica sa opuna opozitie companiei Apple.

Desi nu se sfieste sa isi exprime respectul si admiratia pentru Apple, considerand compania un partener important pentru veniturile sale, Taylor Swift da de inteles ca este in fapt o “portavoce” pentru artistii care nu au influenta sa si nu se pot opune unei mari corporatii.

These are not the complaints of a spoiled, petulant child. These are the echoed sentiments of every artist, writer and producer in my social circles who are afraid to speak up publicly because we admire and respect Apple so much. We simply do not respect this particular call.

Ceea ce explica Taylor Swift in blogul sau am auzit in ultimele saptamani din multiple surse, insa am aflat si ca Apple ar fi fortat unii artisti sa adere la Apple Music, astfel ca vorbim despre un numar tot mai mare de plangeri legate de Apple Music.

Swift sustine ca Apple are puterea de a plati artistii in cele 3 luni de gratuitate ale Apple Music si spune ca din moment ce oamenii nu cer iPhone-uri gratuite, nici Apple nu ar trebui sa ceara ca muzica artistilor sa fie oferita gratuit.

V-am spus ca Apple Music va fi lansat in Romania si ca abonamentele Apple Music in Romania vor costa 4.99 euro si 7.99 euro, insa ramane de vazut ce se va intampla cu gratuitatea de 3 luni de zile in fata unui val atat de mare de critici.