Apple nu va plati compensatii complete artistilor Apple Music

Apple Music plati artistiZilele trecute am aflat ca Taylor Swift a schimbat strategia Apple Music, compania Apple fiind de acord sa compenseze financiar artistii in perioada de 3 luni de zile in care utilizatorii vor putea incerca gratuit noul serviciu de streaming audio.

Desi multi au fost bucurosi sa afle ca Apple va plati bani pentru ascultarile facute in aceasta perioada desi nimeni nu va plati pentru ele, astazi aflam ca Apple nu va fi chiar atat de generoasa cu oamenii ai caror continut ni-l vor pune la dispozitie.

Conform unor informatii publicate in cursul acestei zile, Apple nu va plati procentul complet de 71.5% in aceasta perioada, ci va plati doar o parte din el catre creatorii de muzica, insa deocamdata nimeni nu stie exact ce bani urmeaza sa ofere cei din Cupertino pentru utilizatori.

Spotify plateste un procent de 35% din incasari in perioada in care utilizatorii sai testeaza serviciul contra sume de doar 1 dolar, apoi platind 70% din incasari catre muzicieni, iar Apple ar putea prelua un exemplu similar pentru a-si recompensa partenerii Apple Music.

Apple declined to say how much it plans to pay during the trial period, though it said the rate will increase once customers start paying for subscriptions.

S-a spus inca de acum cateva saptamani ca Apple va fi mai generoasa cu partenerii sai si le va plati 71.5% din incasari in loc de 70% cat platesc toti competitorii sai, diferenta fiind gandita pentru a compensa neplata in cele 3 luni de oferire gratuita a serviciului.

Desi ideea celor de la Apple este de a compensa lucrurile, conform calcului din imaginea de mai sus, partenerii ar urma sa isi recupereze pierderile din acele 3 luni abia dupa 8 ani si patru luni de parteneriat cu Apple, dar oare cine poate fi sigur ca Apple Music va exista pentru o perioada atat de lunga ?

Desi Apple a spus ca va avea grija ca artistii sai sa fie recompensati pentru muzica, se pare ca lucrurile nu vor sta chiar atat de bine precum isi imaginau unii.