Google Street View “escaladeaza” El Capitan, trolleaza Apple (Video)

El Capitan Google Street ViewEl Capitan este unul dintre muntii din California, varful sau atingand inaltimea de 1000 de metri, compania Apple folosindu-i denumirea pentru noua versiune a OS X 10.11 prezentata in data de 8 iunie la WWDC 2015.

Desi pana acum nu a aratat foarte mare interes fata de El Capitan, compania Google s-a gandit sa isi trimita echipa Street View pentru a inregistra o escaladare a sa, ea fiind disponibila incepand de astazi pentru toti cei interesati sa vada muntele facut celebru de Apple.

El Capitan este o cunoscuta locatie pentru alpinism, fiind una dintre cele mai dificile din California, insa asta nu i-a oprit pe oamenii angajati de catre Google sa inregistreze pentru Street View aventura lor de a ajunge in varful El Capitan intr-o calduroasa zi de iunie.

Pentru Street View cei de la Google au inregistrat imagini verticale si imagini la 360 de grade in fiecare pas facut de catre alpinisti pe El Capitan, asa ca daca nu veti avea vreodata ocazia de a ajunge acolo, macar puteti vedea acum cum arata totul.

Climbing is all about flirting with the impossible and pushing the boundaries of what you think you can be done. Capturing Street View imagery 3,000 feet up El Capitanproved to be an extension of that, especially when you take a camera meant for the inside of a restaurant and mount it thousands of feet up the world’s most iconic rock wall.

Avand in vedere alegerea denumirii El Capitan pentru noua versiune a OS X, actiunea celor de la Google poate fi privita cu oarecare suspiciune de catre multi, unii spunand ca Google a trollat Apple prin inregistrarea acestor imagini in sistemul sau.