Apple Pay vine in Europa, dar cu anumite limitari care-i fac relativ inutil

Apple Pay Marea BritanieApple Pay ajunge in Europa incepand de luna viitoare, compania Apple anuntand acest lucru pe 8 iunie in cadrul WWDC 2015, insa daca asteptati de ceva vreme nou sistem, am pentru voi o veste proasta, care era oarecum usor de anticipat in acest stadiu.

Conform companiei Apple, Apple Pay in Marea Britanie, prima tara in care serviciul va fi disponibil, va fi limitat si va permite efectuarea de plati fara PIN doar in limita a 20 de lire, adica exact atat cat permit si cardurile contactless oferite clientilor acum.

Pentru a face plati la valori mai mari de 20 de lire este necesara introducerea unui PIN, iar de aici incolo diferentele dintre Apple Pay si un card bancar se limiteaza doar la faptul ca utilizatorul isi poate lasa cardul acasa, deoarece plata fara PIN este imposibila.

Incepand din luna septembrie limita minima va fi ridicata la 30 de lire, insa tot ce depaseste aceasta suma va impune introducerea unui PIN pentru a putea efectua platile, astfel ca fie folosesti un card, fie folosesti Apple Pay, introducerea unui PIN este necesara la platile de valoare mare.

Apple Pay allows your customers to make easy and secure contactless payments at any amount. If your payment terminal or payment provider doesn’t support the latest network specifications, as with contactless debit and credit cards today, your customers might need to insert their card if the transaction amount is over £20.

Partea si mai proasta este ca anumite POS-uri ar putea fi incompatibile sa incaseze plati mai mari de 20 de lire prin Apple Pay sau sa incaseze plati prin Apple Pay, astfel ca in respectivele situatii va fi necesara utilizarea card-ului bancar pentru plati.

Apple Pay va fi in viitor o metoda utila de a face plati direct de pe iPhone, insa in lipsa unui suport universal pentru POS-uri si eliminarea necesitatii de a introduce un PIN pentru plati de valoare mai mare de 20 de lire, sau euro in alte tari, el nu este chiar atat de util.

In Romania majoritatea card-urilor contactless au o limitare similara in ceea ce priveste platile, limita fiind de 100 de lei in cele mai multe cazuri.