Stickul Orange TV – iata cum functioneaza

Stickul Orange TVStickul Orange TV a fost lansat oficial in Romania saptamana aceasta de catre operatorul de telefonie mobila Orange, iar zilele trecute am intrat in posesia unuia pentru a-l testa in urmatoarele zile si a va spune opinia mea in legatura cu functionalitatea si utilitatea sa.

Dupa cum probabil va imaginati deja, stickul Orange TV este similar unui stick USB pentru conectarea la internet, el conectandu-se la televizorul vostru prin interfata HDMI si oferindu-va posibilitatea de a vizualiza posturi TV, emisiuni TV, filme si o diversitate de alte creatii multimedia.

Astazi nu voi face un review pentru stickul Orange TV, ci va voi spune cum functioneaza el, asta deoarece am vazut multe persoane nedumerite in legatura cu modul de conectare la televizor si de vizualizare a continutului disponibil in Orange TV Go.

Punctul cheie pentru stickul Orange TV este sistemul Orange TV Go, prin intermediul acestuia putand fi accesat continutul pe care il puteti vizualiza, un smartphone si o tableta fiind necesare pentru ca intregul proces sa poata fi realizat.

Procedura incepe cu o conectare a stickului Orange TV la televizorul vostru prin portul HDMI, conectarea la o sursa de curent si deschiderea televizorului. Apoi selectati portul HDMI in care ati conectat stick-ul Orange TV si deschideti smartphone-ul vostru.

Stick-ul Orange TV 1

In smartphone veti descarca intai aplicatia TVStick creata de catre Orange, iar mai apoi aplicatia Orange TV Go, in care este ideal sa va logati cu al vostru cont. Dupa instalarea celor doua aplicatii, mergeti in meniul WiFi al terminalului vostru si conectati-va la reteaua WiFi a casei.

Acum deschideti aplicatia TVStick si urmati pasii din ea pentru a face legatura dintre smartphone-ul vostru si stick-ul TV din televizor. In acest moment stickul Orange TV va prelua automat datele de conectare la reteaua WiFi a casei si prin conexiunea ei va transmite tot continutul.

Stick-ul Orange TV 2

Cu aplicatia Orange TV Go deschisa, orice stream video veti deschide in ea va fi vizibil automat si pe televizor, transferul fiind facut cel mai probabil prin AirPlay. Terminalul vostru preia rolul de telecomanda pentru intregul sistem, astfel ca alegand continutul din el, veti face si redarea efectiva pe televizor.

Alegerea continutului se face foarte repede si trecerea de la un canal la altul dureaza la fel de putin precum schimbarea unui canal folosind o telecomanda normala. Per total intreaga procedura mi s-a parut a fi simpla de realizat, iar controlarea este la fel de simpla, desi va consuma bateria terminalului vostru.

Stickul Orange TV 3

Cu un review pentru stickul Orange TV voi reveni saptamana viitoare, insa daca aveti intrebari, le astept in comentarii.

Stick Orange TV functionare 1

Stick Orange TV functionare 4

Stick Orange TV functionare

Stick Orange TV functionare 2

Stick Orange TV functionare 3

Stick Orange TV functionare 5

Stick Orange TV functionare 6

7 COMENTARII