Power Saver Mode incearca sa ofere in iOS 8 sistemul iOS 9 Low Power Mode

Power Saver ModePower Saver Mode este un nou tweak al Cydia care incearca sa ofere in iOS 8 sistemul iOS 9 Low Power Mode conceput de catre compania Apple pentru a ne oferi cu de pana la 3 ore de autonomie suplimentara pentru iPhone, iPad sau iPod Touch-urile noastre.

Va spuneam zilele trecute ca iOS 9 Mod Consum redus scade frecventa procesorului iDevice-urilor pentru a reduce consumul de energie, aceasta fiind principala sa “magie” pentru a oferi o autonomie imbunatatita pentru terminalele noastre in timpul utilizarii zilnice.

Power Saver Mode nu poate oferi o asemenea functionalitate, insa in schimb este gandit pentru a dezactiva unele functii, ori a activa altele, majoritatea schimbarilor fiind deja recomandate de catre mine in diverse articole, culoarea bateriei din status bar fiind deasemenea modificata.

In imaginea de mai sus puteti vedea functionalitatea oferita de catre Power Saver Mode, acesta efectuand urmatoarele modificari :

  • dezactivarea modificarii automate a modificarii, AutoBrightness;
  • dezactivarea descarcarii automate de aplicatii, App Downloads;
  • dezactivarea actualizarii aplicatiilor in background, Background App Refresh;
  • dezactivrea Bluetooth cand nu sunt dispozitive conectate la iDevice-uri;
  • dezactivarea conexiunilor mobile de date cand suntem conectati la retele WiFi;
  • cresterea contrastului, Increase Contrast;
  • dezactivarea GPS, Location Services, Servicii de Localizare;
  • activarea functiei Reduce Motion, Reducere Miscare;
  • inchiderea soneriei.

Dupa cum puteti vedea si din imagine, Power Saver Mode are un meniu dedicat in interiorul celui in care vedem informatii privind utilizarea bateriei, iar de acolo puteti activa sau dezactiva rapid tot ceea ce ofera el, fiecare functie putand fi controlata separat.

Power Saver Mode ofera posibilitatea de a controla ceea ce se activeaza sau dezactiveaza automat cand procentajul bateriei ajunge la un anumit nivel, insa fara reducerea frecventei procesorului schimbarile nu au un impact atat de mare si pot fi facute manual.

Power Saver Mode este disponibil pentru descarcare din repo-ul : http://elijahandandrew.com/repo/ pe care trebuie sa il introduceti manual in Cydia.