iOS 9 Low Power Mode reduce frecventa procesorului si performantele imbunatatind autonomia bateriei

iOS 9 Low Power Mode Mod Consum redus putere procesor performante autonomie baterieiOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, este gandit pentru a creste autonomia bateriei iDevice-urilor cu pana la 3 ore in momentele in care avem putina energie disponibila in baterie pentru utilizare.

In iOS 9 beta 2 sistemul a inceput sa functioneze si multumita unei actualizari facutei aplicatiei de benchmarking numita Geekbench 3 putem acum sa vedem si ce impact are iOS 9 Mod Consum Redus, Low Power Mode, asupra performantelor terminalelor.

In partea stanga a imaginii de mai sus puteti vedea performantele iPhone 6 Plus cu iOS 9 fara iOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, dezactivat, in timp ce in partea dreapta vedeti rezultatul cu modulul activat, diferenta fiind de aproximativ 30%, destul de mare.

Repetand testul pe un iPhone 5S s-a dovedit ca iOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, reduce performantele tot cu 30% pentru utilizatori, astfel ca vorbim despre o scadere substantiala a frecventei de lucru si a performantelor pentru a creste autonomia bateriei.

Din pacate benchmark-ul nu ne spune si cu cat reduce frecventa iOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, dupa activarea de catre utilizatori, dar putem presupune ca ea este redusa cu un procent de 30% care sa corespunda in mod direct scaderii performantelor.

Conform informatiilor oferite de catre compania Apple, iOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, poate fi activat cu functionalitate completa doar cand terminlalele au minim 20% din baterie disponibila, deci la un procentaj mai mare nu veti beneficia de vreo functionalitate din partea sa.

Separat de reducerea frecventei procesorului pentru a imbunatati autonomia bateriei, iOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, dezactiveaza inclusiv anumite servicii de sistem si actualizari in background pentru aplicatii, totul pentru a creste cu 3 ore autonomia.

Acestea fiind spuse, acum stim si care este “magia” din spatele iOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, deci stiti ca in momentul activarii veti avea performante foarte reduse, dar veti avea parte si de o autonomie mult mai buna.