Apple Music lasa Romania fara iTunes Match

Apple Music Romania iTunes MatchApple Music trebuia sa aduca iTunes Match in Romania pentru prima oara pentru a ne permite sa transferam muzica din iDevice/PC/Mac-urile proprii in iCloud pentru ascultare oriunde si oricand, insa acest lucru nu se va intampla.

Desi compania Apple specifica in documentatia initiala de contractare a unui abonament Apple Music faptul ca iTunes Match va fi disponibil in Romania pentru utilizatori, insa acest lucru este departe de adevar, cei din Cupertino confirmand lipsa serviciului in tara noastra.

UPDATE: Aici v-am explicat cum puteti descarca muzica pentru ascultare offline in Apple Music.

Intr-o pagina speciala dedicata listarii functiilor Apple Music disponibile in diverse tari de pe glob, compania Apple sustine ca in Romania nu vom beneficia de iTunes Match, astfel ca nu veti putea transfera muzica din terminalele voastre in iCloud.

Avand in vedere ca aseara iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud, nu putea fi activata pentru a transfera melodii din Apple Music in libraria noastra muzicala, am o vaga impresie ca totul are legatura cu indisponibilitatea iTunes Match in Romania.

Mai mult decat atat, veti ramane in continuare fara posibilitatea de a redescarca muzica achizitionata din iTunes Store, astfel ca practic Apple Music ne aduce Beats 1 Radio si iTunes Radio, insa nu si importantele servicii de descarcare a melodiilor pentru ascultare offline.

Desigur ca situatia s-ar putea schimba, avand in vedere ca multi au avut probleme cu activarea iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud, in diverse tari de pe glob, insa va recomand sa nu va faceti mari sperante ca totul va functiona in Romania.