Ascultarea de muzica offline in Apple Music ar putea fi imposibila

Apple Music ascultare muzica offlineApple Music ar trebui sa ne permita sa ascultam muzica offline pe iPhone, iPad, iPod Touch sau PC, compania Apple confirmand acest lucru in pagina dedicata serviciului in website-ul sau pentru Romania.

Desi Apple ne spune ca ar trebui sa putem salva muzica din Apple Music pentru ascultare offline, realitatea este ca din pacate nu putem beneficia de aceasta optiune deocamdata in Romania si nu se stie cand o vom avea disponibila.

UPDATE: Aici v-am explicat cum puteti descarca muzica pentru ascultare offline in Apple Music.

Pentru a descarca melodii din Apple Music pentru ascultare offline este necesara activarea iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud, insa din pacate acest lucru este imposibil in tara noastra, indiferent pe ce tara aveti setat Apple ID-ul vostru, problema existand direct la Apple.

Din pacate nu am reusit sa activez iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud din iOS 8.4 cu un Apple ID pentru Romania sau din iOS 9 beta 2 cu un Apple ID pentru SUA, astfel ca deocamdata compania Apple nu ne permite sa facem acest lucru, desi teoretic ar trebui.

Apple Music ascultare muzica offline 1

Daca ati cumparat vreodata muzica din iTunes Store, atunci stiti ca nu puteti descarca iar si iar muzica achizitionata deja, iar la baza acestei probleme cu ascultarea muzicii offline in Apple Music este exact acelasi sistem, el oficial nefiind disponibil pentru Romania deocamdata.

Teoretic descarcarea de melodii din Apple Music pentru ascultare offline se face din miniplayer-ul vizibil in partea inferioara a aplicatiei cand ascultati radio, accesarea butonului din partea dreapta afisand un meniu de optiuni in care veti gasi una ce permite descarcarea melodiilor.

Add to My Music sau Adauga in biblioteca muzicala este optiunea de care va puteti folosi pentru salva melodiile in iDevice-urile voastre si a le putea asculta inclusiv fara o conexiuen de internet, dar de acest lucru va veti putea bucura abia cine stie cand in viitor, din pacate.

Avand in vedere ca functia este anuntata oficial de Apple, ea va fi disponibila la un moment sau altul.

UPDATE: Se pare ca problema pare a fi una legata de serverele Apple, o multitudine de utilizatori din strainatate intampinand aceeasi problema.