Siri afiseaza informatii despre localuri in Romania

Siri localuri romaniaLa aproximativ 3 ani dupa introducerea functiei de aflare de informatii privind localurile aflate in preajma utilizatorilor, iata ca Siri ofera in sfarsit aceasta functionalitate si in Romania, desi ea nu este chiar atat de intuitiva momentan.

Daca in straintate Siri va poate directiona spre localuri in care puteti manca sau bea rostind o comanda de genul Restaurants Near Me, in Romania Siri ofera rezultate pentru aceeasi cautare daca rostiti o comanda de genul I’m Hungry sau I’m Thirsty.

Daca folositi comanda Restaurants Near Me, Siri va afisa drept rezultate o cautare in motorul de cautare Bing, insa cea de-a doua comanda afiseaza localuri care se afla in apropierea locatiei noastre, iar folosind Apple Maps puteti fi directionati rapid catre ele.

Avand in vedere ca Apple Maps nu are o baza foarte mare de puncte de interes, informatiile privind aceste localuri sunt extrase direct din Tripadvisor, astfel ca in interfata Siri veti vedea inclusiv poze si unele detalii ale respectivelor locatii, informatiile fiind putine.

Chiar si asa, faptul ca Siri afiseaza informatii despre localuri in Romania este o schimbare importanta si denota faptul ca Apple incepe sa isi extinda lista de functii dincolo de tarile importante de pe glob, insa mai avem de asteptat pana cand Siri va deveni util.

Deocamdata Siri nu afiseaza in Romania informatii despre filmele din cinematografe, rezultate sportive sau emisiuni TV, insa probabil in cativa ani vom avea si acest lucru disponibil, daca asemenea informatii vor putea fi preluate de catre compania Apple.

Separat de acestea, am ramas placut surprins de faptul ca Siri recunoaste mult mai bine expresiile rostite catre el, practic asistentul intelegand tot ceea ce i-am spus, desi nu sunt un vorbitor nativ de limba engleza, Apple imbunatatindu-si extrem de mult algoritmii de preluare a comenzilor.

Acestea fiind spuse, va mai trece destul timp pana cand Siri va intelege limba romana, dar intre timp am putea avea parte de functii noi.

5 COMENTARII

  1. Eu tot nu inteleg de ce au renuntat la motorul de cautare Google si au ales sa mearga pe Bing!
    Au facut exact ca si cu Maps si Google Maps!

  2. Ca sa loveasca in Google. Google a pierdut foarte mult trafic dupa eliminarea Google Maps si Google Search din Apple Maps/Siri, iar cand Google Search nu va mai fi motor predefinit al Safari lucrurile se vor inrautati si mai mult pentru ei.

  3. Zaone sa nu exageram. Sunt sigur ca mare parte din utilizatorii de iOS folosesc motorul de cautare google si tot pe google maps au ramas.

  4. am incercat eu Nokia Here offline in strainatate si nu am fost deloc multumit, nici ca pieton nici cu masina. adevarul e ca google are Monopol, nimeni nu vrea sa fie dependent de nimeni, asta e grija celor de la apple. aproape orice app devine mai popular adica acolo 50mil. de utilizatori apple fac si ei unul la fel. deaia s-a dus nokia in cap din cauza ca au crezut ca ce au ei e bine si ce ofera android iOS nu va avea succes.
    mi se pare ok ca elimina google ca motor de cautare predefinit insa sa speram ca bing i-si va face treaba. are nevoie si google de o concurenta serioasa ☺️.