Hacking Team poate infiltra orice iPhone jailbroken pentru a fura date

hacking team

In cursul zilelor trecute zeci de GB de documente ale unei companii de securitate numite Hacking Team au fost distribuite pe internet, baza de date a companiei fiind sparta de catre hackeri, iar informatiile dezvaluite multumita acestui hack demonstreaza cat de vulnerabili sunt utilizatorii de iPhone sau iPad.

Conform datelor existente in documente, cei de la Hacking Team au colaborat cu cei de la NSA pentru a infiltra iPhone-uri sau tablete iPad ale unor persoane suspectate de catre agentia americana ca fiind un pericol pentru securitatea nationala, insa doar terminalele jailbroken sunt vulnerabile.

Conform informatiilor preluate de la Hacking Team, compania de securitate cerea nu mai putin de 50.000 de euro pentru a infecta un iPhone sau o tableta iPad cu software-ul sau, insa dispozitivul trebuia conectat la un PC care continea software-ul Hacking Team pentru exploatare.

Dupa infectarea unui iPhone sau a unei tablete iPad cu software-ul Hacking Team, compania de securitate putea prelua informatii din aplicatiile Skype, WhatsApp Messenger sau Viber, putea prelua informatii despre locatii, contacte sau agenda de apeluri, deci practic o multitudine de date importante.

Much has been speculated before and after Edward Snowden’s release of a trove of National Security Agency (NSA) documents in 2013 about the capabilities of the United States’ agencies as well as those of allies and enemies. The Hacking Team dump reveals quite a bit more about the routine functions of third-party suppliers into that ecosystem, including specifically enumerated capabilities. iOS users should therefore take note that the long-running concern that jailbroken iPhones and iPads were susceptible to vulnerabilities that could include access by so-called state actors appears to be confirmed by the data breach.

Hacking Team folosea un certificate enterprise al Apple pentru a infecta iDevice-urile si ele trebuiau sa fie jailbroken, compania creand inclusiv un malware special pentru iOS, dar si o aplicatie falsa Newsstand care inregistra toate apasarile de taste si monitoriza utilizarea terminalelor noastre.

Desi software-ul Hacking Team a fost descoperit anul trecut de catre cei de la Kaspersky in terminale mobile analizate, abia acum aflam ca aceasta companie de securitate infecta terminale mobile pentru agentii guvernamentale precum NSA, orice iDevice jailbroken fiind vulnerabil in fata ei.

Informatiile publicate acum demonstreaza inca o data cat de vulnerabile sunt iPhone, iPad sau iPod Touch-urile care au jailbreak, asa ca trebuie sa aveti grija ce fel de aplicatii instalati de pe internet pentru ele.