Televiziunea chineza acuza iPhone-urile ca fac trafic nesolicitat de date

iPhone ChinaTeleviziunea chineza acuza Apple de faptul ca terminalele sale iPhone fac trafic nesolicitat de date atunci cand sunt blocate, insa probabil putina lume nu era constienta de acest lucru avand in vedere numeroasele articole si reportaje TV care au prezentat acest aspect.

Televiziunea din China a derulat un reportaj in care a verificat traficul de date facut de catre o serie de smartphone-uri care au fost lasate timp de 120 de ore blocate pentru a vedea care dintre ele genereaza trafic nesolicitat de date, website-ul operatorului de telefonie mobila China Mobile fiind utilizat pentru contorizarea traficului.

Pentru test au fost utilizate iPhone-uri, smartphone-uri Nokia si Android, iar dintre toate doar produsul celor de la Apple a generat 80 MB de trafic in aceasta perioada, terminalele Nokia si Sony generand doar 4 MB de trafic, de 20 de ori mai putin decat terminalul Apple.

Reportajul vine pe fondul unei probleme majore privind costul abonamentelor de internet in China, iar acest trafic de 80 MB ar costa aproximativ 10$ daca ar fi platit ca si trafic suplimentar in afara abonamentului, costul fiind unul foarte mare pentru orice tara.

And in this 10 handsets, the “sneak” the most traffic is Apple phone, a total of 120 hours, “Unleashed,” the 80MB (megabytes) traffic. According to China Mobile 110MB traffic per refueling package price of 15 yuan fee calculation, consumers every five days was “stolen” out of the flow, the value of 10.9 yuan, consumers should be for the month, “sneaking” extra traffic to pay 60 yuan.

Practic iPhone-ul celor de la Apple ar genera costuri nedorite pentru utilizatorii care isi lasa dispozitivul conectat la internet peste noapte si nu au trafic suficient in abonament, dar aceasta “problema” nu este chiar atat de noua si unii dintre voi probabil o cunosc.

iOS-ul are numeroase functii care permit actualizari de aplicatii sau chiar ale sistemului de operare atunci cand terminalele nu sunt utilizate, unele dintre ele functionand chiar si prin retelele mobile de date, asa ca trebuie sa aveti grija cand lasati internetul activ peste noapte.