Microsoft concediaza 7800 de angajati, majoritatea ai diviziei producatoare de smartphone-uri

Microsoft LogoMicrosoft a cumparat cu doi ani de zile in urma divizia companiei Nokia care dezvolta telefoane mobile si tablete, iar astazi CEO-ul companiei americane a anuntat ca 7800 dintre angajatii sai vor fi concediati, iar majoritatea vor apartine diviziei dezvoltatoare de telefoane mobile.

Conform CEO-ului Microsoft, compania isi va concentra atentia pe serviciile sale de management, securitate si productivitate, astfel ca divizia care produce telefoane mobile si tablete va trece in plan secund cu un numar mult mai mic de angajati care creeaza produse noi.

Practic tentativa celor de la Microsoft de a concura cu Apple si restul producatorilor de terminale Android, inclusiv Google, s-a dovedit a fi sortita esecului, astfel ca acum CEO-ul isi concentreaza atentia pe diviziile profitabile ale companiei pentru a-si maximiza profitul.

In aceasta idee, compania Microsoft va dezvolta in continuare Windows-ul avand in centru ideea de a il face mai “prietenos” cu terminalele mobile si laptop-urile, restul aplicatiilor sale urmand a fi gandite pentru a functiona cat se poate de bine pe acest tip de produse.

Over the past few weeks, I’ve shared with you our mission, strategy, structure and culture. Today, I want to discuss our plans to focus our talent and investments in areas where we have differentiation and potential for growth, as well as how we’ll partner to drive better scale and results. In all we do, we will take a long-term view and build deep technical capability that allows us to innovate in the future.

Microsoft a fost una dintre puternicele companii cu potential foarte mare in a concura serios cu Apple, Samsung, Google, HTC, etc, pe piata smartphone-urilor si a tabletelor, iar disparitia sa va fi problematica pentru evolutia terminalelor mobile in viitor.

Lipsa de concurenta puternica nu este buna pentru evolutia produselor, asa ca ramane de vazut cum va fi afectata inovatia in domeniul mobil in viitor, insa vestea data astazi de Microsoft nu este buna pentru nimeni.