iOS 9 si OS X El Capitan pun in prim-plan protocolul IPv6

iOS 9 OS X El Capitan IPv6iOS 9 si OS X El Capitan pun mult mai mare accent pe conexiunile IPv6 in locul celor IPv4, compania Apple creand sistemele de operare pentru a prefera sa acceseze continut prin acest tip de conexiuni in locul celor vechi.

Avand in vedere ca IP-urile alocate prin protocolul IPv4 se vor termina in nu foarte multi ani, protocolul IPv6 s-a dezvoltat indeajuns de mult incat acum compania Apple sa isi gandeasca sistemele de operare pentru a beneficia la maxim de el incepand din toamna acestui an.

Daca in iOS 8 si OS X Yosemite procentul de conexiuni IPv4 si IPv6 era impartit egal 50/50, incepand cu iOS 9 si OS X El Captitan inginerii Apple sustin ca 99% dintre conexiuni vor fi IPv6, daca punctele de acces la internet contin suport pentru asemenea tipuri de conexiuni.

Practic Apple se pregateste pentru o schimbare majora in modul in care navigam pe internet, iar utilizatorii nu vor simti schimbarea in vreun fel sau altul pentru ca, teoretic, ei nu ar trebui sa fie afectati, indiferent daca navigheaza pe internet prin protocolul IPv4 sau IPv6.

Today Apple released the first public seeds of iOS 9 and OS X El Capitan. These seeds (and the third developer seeds released yesterday) include an improved version of Happy Eyeballs. Based on our testing, this makes our Happy Eyeballs implementation go from roughly 50/50 IPv4/IPv6 in iOS 8 and Yosemite to ~99% IPv6 in iOS 9 and El Capitan betas.

Oficial compania Apple nu a oferit detalii cu privire la schimbarea pe care intentioneaza sa o faca pentru modul in care functioneaza sistemele sale de operare si probabil nici nu o va face deoarece utilizatorii nu trebuie in mod obligatoriu sa stie de existenta ei.