Instalare iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch

46

instalare iOS 9 public betaInstalarea iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch este posibila deoarece Apple a decis sa nu mai limiteze accesul la versiunile beta publice ale sistemelor sale de operare, asa ca orice posesor al unui iDevice si al unui Apple ID poate testa iOS 9 chiar acum.

Procedura in sine este foarte simpla si veti putea face instalarea iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch va trebui doar prin sistemul OTA Update, Actualizare Software, deci nu va fi necesar sa folositi iTunes pentru aceasta procedura, desi pentru dezvoltatori este necesar acest lucru la instalarea initiala.

Inainte de a incepe procesul de instalare iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch este totusi recomandat sa faceti un backup terminalelor voastre deoarece intreaga procedura ar putea genera probleme si ar putea fi necesar un restore, deci este bine sa fiti pregatiti pentru orice, desi teoretic nimic rau nu ar trebui sa se intample.

Totodata, inainte de a incepe procedura de instalare iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch asigurati-va ca aveti minim 1.2 – 1.8 GB de spatiu de spatiu disponibil deoarece instalarea nu va necesita descarcarea a doar cateva sute de MB, iar in final trebuie sa va spun sa faceti totul printr-o conexiune WiFi deoarece veti avea de descarcat un fisier mare.

Instalare iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch

  1. Acceseaza aceasta pagina.
  2. Logheaza-te cu Apple ID-ul tau.
  3. Alege iOS si fa scroll in jos pana vezi optiunea Download Profile.
  4. Apasa butonul Download Profile.
  5. In momentul in care ti se cere instalarea unui profi de securitate, apasa butonul Install.
  6. Acum vei vedea un mesaj de alerta care cere o repornire a terminalului, el trebuind acceptat.
  7. Dupa repornire navigheaza in Settings > General > Software Update, Configurari > General > Actualizare Software si alege optiunea Download and Install, Descarca si Instaleaza.

La finalul acestui proces veti avea iOS 9 public beta instalat in iPhone, iPad si iPod Touch, insa trebuie sa fiti rabdatori deoarece descarcarea fisierelor va necesita timp, iar instalarea nu va fi chiar atat de rapida precum va imaginati.

UPDATE: Daca nu sunteti multumiti de iOS 9 public beta, puteti face downgrade iOS 9 la iOS 8.4.