Instalare iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch

instalare iOS 9 public betaInstalarea iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch este posibila deoarece Apple a decis sa nu mai limiteze accesul la versiunile beta publice ale sistemelor sale de operare, asa ca orice posesor al unui iDevice si al unui Apple ID poate testa iOS 9 chiar acum.

Procedura in sine este foarte simpla si veti putea face instalarea iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch va trebui doar prin sistemul OTA Update, Actualizare Software, deci nu va fi necesar sa folositi iTunes pentru aceasta procedura, desi pentru dezvoltatori este necesar acest lucru la instalarea initiala.

Inainte de a incepe procesul de instalare iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch este totusi recomandat sa faceti un backup terminalelor voastre deoarece intreaga procedura ar putea genera probleme si ar putea fi necesar un restore, deci este bine sa fiti pregatiti pentru orice, desi teoretic nimic rau nu ar trebui sa se intample.

Totodata, inainte de a incepe procedura de instalare iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch asigurati-va ca aveti minim 1.2 – 1.8 GB de spatiu de spatiu disponibil deoarece instalarea nu va necesita descarcarea a doar cateva sute de MB, iar in final trebuie sa va spun sa faceti totul printr-o conexiune WiFi deoarece veti avea de descarcat un fisier mare.

Instalare iOS 9 public beta pe iPhone, iPad si iPod Touch

  1. Acceseaza aceasta pagina.
  2. Logheaza-te cu Apple ID-ul tau.
  3. Alege iOS si fa scroll in jos pana vezi optiunea Download Profile.
  4. Apasa butonul Download Profile.
  5. In momentul in care ti se cere instalarea unui profi de securitate, apasa butonul Install.
  6. Acum vei vedea un mesaj de alerta care cere o repornire a terminalului, el trebuind acceptat.
  7. Dupa repornire navigheaza in Settings > General > Software Update, Configurari > General > Actualizare Software si alege optiunea Download and Install, Descarca si Instaleaza.

La finalul acestui proces veti avea iOS 9 public beta instalat in iPhone, iPad si iPod Touch, insa trebuie sa fiti rabdatori deoarece descarcarea fisierelor va necesita timp, iar instalarea nu va fi chiar atat de rapida precum va imaginati.

UPDATE: Daca nu sunteti multumiti de iOS 9 public beta, puteti face downgrade iOS 9 la iOS 8.4.

46 COMENTARII

  1. Ios 9 beta 1 public este defapt ios 9 beta 3 pt dezvoltatori,verificati functia camera si alte noutati si o sa vedeti ca asa este

  2. @edy, merita doar daca doresti sa vezi ce este nou : noul font , noul multitasking , modul search nou, ceva de genul. Dar trebuie sa stii ca are lag, nimic nasol, totusi este beta . Deci tu decizi 🙂

  3. Pai cand dau la Ota update sa descarc iOS 9 public beta 1 dupa un timp imi apare eroarea ca nu poate fi descărcat dar acum mi se Descarcă posibil sa fi fost de la rețeaua Wi-Fi

  4. L-am instalat pe iPhone 4s,va pot spune ca siri suggestions nu exista pentru acest terminal (deocamdata,sper) si-n aplicatia notes nu exista functia prin care poti desen.NU RECOMAND!,voi astepta pana la versinea finala

  5. Siri in Romania e cam inexistent, nu va puteti astepta la prea multe de la el, nu ? Cat despre Notes, trebuie sa faci upgrade la cont din aplicatia Notes ca sa ai acces la acele functii.

  6. In legatura cu Siri suggestions,ma refeream ca nu exista acel slide dupa ecranul principal si va rog ma puteti ajuna in legatura cu iOS 9 Public Beta?,dupa ce am facut restore la 8.4,am intrat la software update si acolo imi aparea ca e pus pe pauza,cum pot sa fac sa nu se mai downloadeaza,Multumesc!

  7. Ios 9 beta 3 are live multitasking view , ultima aplicatie folosita o puteti vedea live in multitasking cum se reimprospateaza , ex. muzica , maps , yahoo weather.
    ios 9 beta 3 se misca mai bine ca ios 9 beta 2 in multitasking , in aplicatia Mesaje si aplicatiile pornesc putin mai repede.
    Ce am observat in aceasta versiune e ca performantele telefonului cand Low Battery Mode e activat sunt mult mai bune dar si bateria are putin de suferit.

  8. Tocmai mi-am instalat ios 9 beta 3 pe iPad Air 2 și se mișcă foarte bine. la început când am trecut dintr-o pagină în alta a avut un pic de lag, însă doar după ce s-a deschis, acum merge bine. Există, însă, o problemă foarte enervantă la Siri: dacă dorești să editezi ceea ce ai spus, când apeși butoanele de pe marginea dreaptă a tastaturii se apasă pe „L”, „P”, etc.
    Iar în notițe când am încercat să desenez și întorceam rigla, îmi ștergea notița și apărea goală.

  9. Mănâncă bateria într-un mod groaznic. După ce am instalat aveam 100%.. am scos de la încarcat și in 2 minute 96.. și tot așa..în condițiile în care pe iPhone 6 plus se descărca la 66% cât am acum în 5-6 ore de utilizare… acum doar în 4

  10. dupa ce l-am instalat a trebuit sa ii dau resetare generala, si nu i-am mai dat restore la back-up. . . . l-am lasat curat, pt ca inainte de resetare avea lag, in special la apelare. . . . acum vad ca e ok, numai ca aplicatia Dropbox se inchide dupa ce ma loghez. . . . voua va merge ?

  11. sall zaone am un 6 plus l-am bagat in dfu mode i-am dat restaurare si a ramas blocat de vreo 20 min nu se restaureaza ai idee ce sa fac??