Google Photos continua sa incarce poze in serverele Google dupa dezactivarea serviciului

Google Photos incarcare pozeGoogle Photos este un serviciu de foto sharing lansat de catre compania Google acum cateva luni pentru utilizatorii din lumea intreaga, el oferindu-le acestora posibilitatea de a isi stoca gratuit pozele in serverele companiei americane.

Desi unii utilizatori au decis sa renunte la Google Photos la scurt timp dupa activarea serviciului, se pare ca nu le-a fost chiar atat de usor sa opreasca incarcarea imaginilor in servere companiei, acestea fiind incarcate automat fara ca utilizatorii sa stie ceva despre proces.

Totul se intampla pe platforma Android a celor de la Google, sistemul Google Photos modificand automat setarile generale ale Android pentru incarcarea pozelor in Cloud, acest lucru afectand complet sistemul de operare chiar daca aplicatia Google Photos este stearsa.

In aceasta idee, chiar daca utilizatorii stergeau aplicatia Google Photos din terminalele lor, Android-ul ramanea cu o setare activa pentru incarcarea automata a pozelor in serverele Google, iar utilizatorii nu stiau nimic despre proces pana nu-si verificau contul Google Photos.

In ciuda faptului ca Google Photos colecta imaginile utilizatorilor fara ca acestia sa stie, cei de la Google au afirmat ca serviciul functioneaza in mod corect cand au fost intrebati de ce exista aceasta problema, iar raspunsul este pe masura unei companii precum Google.

Google Photos a fost privit cu foarte multa suspiciune de catre un numar mare de persoane care se tem sa nu le fie afectata intimitatea, iar aceasta problema nu face altceva decat sa ridice si mai multe semne de intrebare cu privire la utilitatea sa pentru noi.

Din fericire aplicatia Google Photos pentru iOS nu este capabila sa modifice setarile de sistem si sa incarce poze din terminalele noastre chiar si dupa ce ea a fost dezactivata si stearsa din iDevice-uri, asa ca voi nu trebuie sa va faceti griji din aceasta privinta deoarece sunteti in siguranta.

5 COMENTARII

  1. Alex pui gresit problema
    Asa ceva nu ar trebui sa existe indiferent de sistemul de operare.
    Mai ales din partea unor companii de calibru cum este si Google