Hugo Barra vorbeste despre copierea produselor Apple si nu numai (Video)

Hugo Barra vicepresedinte XIaomiHugo Barra este vicepresedintele companiei Xiaomi, un producator chinez care s-a facut remarcat in ultimii ani printr-o explozie a cresterilor in vanzari si o intrecere a Apple sau Samsung in ceea ce priveste smartphone-urile vandute in China.

Xiaomi a fost acuzata in repetate randuri de copierea design-urilor produselor Apple sau Samsung, atat Tim Cook, cat si Jony Ive acuzand compania de copierea design-ului iPhone-urilor, iar Hugo Barra a recunoscut la un moment dat faptul ca design-ul produselor Xiaomi seamana cu cel al Apple.

Recent Barra a vorbit intr-un nou interviu despre problema acuzatiilor privind copierea produselor Apple sau Samsung, spunand ca la baza acestora sta de fapt invidia unor oameni pe faptul ca o companie chinezeasca poate produce smartphone-uri inovatoare la preturi mici.

Adevarul este ca atat de multi oameni de pe planeta, carora nu le pasa de Xiaomi, sunt de fapt invidiosi cand realizeaza ca produsele diverselor companii au fost copiate de catre ei, Hugo Barra fiind foarte bun la a disimula realitatea, pentru cei suficient de naivi sa-l creada.

So this whole copycat melodrama all boils down to one chamfered edge on one particular phone model which was Mi 4, which people said looked like the iPhone 5. People just couldn’t bring themselves to believe that a Chinese companies actually could be a world innovator, could build amazingly high quality products, and by the way sell them at half the price of a high-end Apple or Samsung device.

Probabil ca tot despre invidie este vorba si atunci cand se spune, pe buna dreptate, ca actualul CEO al Xiaomi a copiat de la Apple si Steve Jobs modul de organizare al conferintelor, insa Barra s-a ferit sa vorbeasca despre asa ceva, desi cu siguranta ar putea gasi o “explicatie rezonabila”.

In final Barra a afirmat ca nu este logic, ca producatorii de smartphone-uri sa isi produca singuri sisteme de operare pentru terminale mobile, cea mai buna decizie a celor de la Google fiind de a oferi un sistem de operare open source pentru diverse companii.

Desigur ca aici Barra face reclama pentru Google si desigur ca Apple a demonstrat cat de multe beneficii exista in a iti dezvolta propriul sistem de operare, insa Barra este, probabil, printre ultimii oameni care vor recunoaste asta.

Detalii suplimentare aveti in clipurile video de mai jos.

2 COMENTARII

  1. Xiaomi are niste produse foarte bune cu un android foarte bine optimizat si intuitiv cum nu cred ca exista pe piata android. Ofera update-uri saptamanale si are niste reguli de firewall pe care google abia in sistemul de operare urmator o sa le implementeze. Sunt un adept al xiaomi desi am un iphone 5s dar oricand m-as reintoarce la un mi 4 sau mi note pro

  2. Ciudat , pt ca Xiaomi au propriul lor system de operare , care chiar daca e Android , nu are nimic de a face cu Google .
    Oricum Androidul celor de la Google e doar o baza pt alti producatori , care il modifica sau ii adauga parti intregi , framework-uri , API-uri, functii si customizari .