iPhone 6S – chip-ul A9 a intrat in productie la scara industriala!

A9 iPhone 6SChip-ul A9 al iPhone 6S a intrat in productie la scara industriala in cadrul TSMC si Samsung, surse apropiate celor doua companii confirmand faptul ca aceasta componenta extrem de importanta este produsa in vederea lansarii iPhone 6S din toamna.

Apple a initiat o productie de proba a iPhone 6S in cursul lunii iunie, insa productia la scara industriala va incepe abia in august, iar partenerii sai incep sa produca unele componente pentru viitorul smartphone, chip-ul A9 fiind una dintre cele mai importante.

Inainte ca productia chip-ului A9 pentru iPhone 6S sa inceapa Apple a cerut efectuarea unor modificari pentru carcasa care le ascunde, insa acest lucru nu afecteaza capacitatea de productie ale celor doua companii, asa ca ele vor avea suficiente unitati disponibile pana in august.

Desi s-a spus ca acest chip A9 pentru iPhone 6S va fi produs folosind un proces de fabricatie de 14nm, iata ca in final Apple ar fi ales unul de 16nm FinFET, cei de la Samsung urmand a folosi un proces de fabricatie similar pentru aceasta componenta.

TSMC and Samsung Foundry, which share orders for Apple’s A9 application processors, have both started volume production of the chips, according to industry sources. TSMC, with its 16nm FinFET process technology, will enter mass production of the A9 chips starting the fourth quarter of 2015, the sources indicated.

Nu se stie ce procent din numarul total de chip-uri A9 pentru iPhone 6S vor fi produse de Samsung si TSMC, insa stim ca TSMC va fabrica inclusiv noul chip Touch ID pentru terminal, acesta urmand a fi mai rapid si mai exact in a citi amprente si a actiona functii.

In baza datelor oferite pana acum de catre diverse publicatii de pe glob, noul chip A9 pentru iPhone 6S va veni cu :

  • procesor triple-core de 64 biti;
  • 2 GB RAM;
  • o placa grafica mai buna;
  • un sistem mai eficient de administrare a energiei.

Detalii suplimentare despre iPhone 6S si noul chip A9 vom afla cu siguranta in urmatoarele saptamani.