Smartphone-urile dual-SIM reprezinta o cifra impresionanta din vanzarile totale de smartphone-uri

Dual Sim SmartphoneSmartphone-urile dual-SIM devin din ce in ce mai importante in viata utilizatorilor care nu mai folosesc o singura retea de telefonie mobila, ci beneficiaza de ofertele mai multor operatori si nu doresc sa aiba in buzunar multiple terminale mobile.

Desi majoritatea dintre ele nu sunt chiar atat de impresionante pentru utilizatorii obisnuiti, in cursul anului 2015 o treime dintre toate smartphone-urile vandute in lumea intreaga au fost modele dual-SIM, aceasta fiind o premiera pentru vanzarile de telefoane mobile inteligente.

Mai exact, in cursul anului 2015 431 de milioane de smartphone-uri dual-SIM au fost vandute in lumea intreaga, o cifra impresionanta daca ne gandim ca acum un an se spunea ca piata smartphone-urilor stagneaza, insa peste 1 miliard de unitati au fost vandute pe planeta.

Dupa cum probabil va imaginati deja, principalele “motoare” de crestere au fost tarile asiatice si cele apropiate, China si India reprezentand locatiile in care o buna parte dintre aceste vanzari au fost inregistrate si tot de acolo se asteapta crestere in urmatorii ani.

We forecast worldwide dual-SIM smartphone sales to grow a healthy 19 percent from 431 million units in 2015 to 514 million in 2016. Dual-SIM smartphone sales will top the half-billion mark for the first time ever next year. Almost 1 in 3 of all 1.6 billion smartphones sold globally will be dual-SIM models in 2016. Dual-SIM is a killer feature for smartphones.

Desi se estimeaza ca numarul de smartphone-uri dual-SIM vandute pe glob va creste in 2016, procentul din vanzarile totale ar urma sa ramana in mare parte neschimbat, asa ca tot smartphone-urile clasice vor ramane in preferintele utilizatorilor obisnuiti.

Din pacate compania Apple nu pare interesata de acest trend si e putin probabil sa vedem un iPhone dual-SIM in viitorul apropiat, asta deoarece Apple ar fi obligata sa creasca grosimea dispozitivelor pentru a oferi aceasta functionalitate, asa ca nu va asteptati la o schimbare de atitudine din partea celor din Cupertino.