Un angajat al Amazon a furat produse iPhone, iPad si alte produse in valoare de 12.500 de dolari

centru de distributie AmazonAmazon are unul dintre cele mai mari magazine online de pe planeta cu subsidiare in diverse tari de pe glob, generand vanzari de zeci de miliarde de dolari anual din produse.

Pentru ca vorbim despre o companie atat de mare cu zeci de mii de angajati, cei de la Amazon au ocazional probleme cu o parte dintre angajati, unul din India furand produse iPhone, iPad si ale altor companii cu o valoare totala de 12.500 de dolari.

Angajatul celor de la Amazon a furat produsele in cateva saptamani, el facand diverse comenzi pe numele sau pentru anumite produse, insa schimbandu-le inainte de a expedia coletele pe adresa sa, platind preturi derizorii pentru produse mult mai scumpe vandute de companie.

In cazul in care nu stiati, sistemul Amazon pentru verificarea coletelor se bazeaza pe greutatea pe care o are un anumit produs, astfel ca toate coletele trimise sunt cantarite inainte de expeditie pentru a se verifica daca greutatea lor este cea corecta pentru produs.

Cops raided his house and recovered expensive electronic items including iPhones, iPads, camera, watches. They gota tip-off that a person had been trying to sell expensive electronic items, allegedly stolen from an Amazon warehouse, at cheaper rates.

Pentru ca planul sau sa functioneze, angajatul Amazon India a comandat anumite produse din magazinul online care aveau o greutate similara cu cea a unuia sau a mai multor produse Apple, a pus ce a dorit in colete si le-a expediat, greutatea acestora fiind echivalenta cu a produselor cumparate.

Indianul a comandat in principal oale care gatesc sub presiune, greutatea acestora fiind echivalenta cu cea a unuia sau a mai multor produse Apple si nu numai, astfel ca dupa multe luni el a reusit sa fure produse in valoare de 12.500 de dolari, politia descoperind multe dintre ele in urma unei perchezitii facute in casa sa.