iOS 8.4.1 – ce trebuie sa stii

iOS 8.4.1iOS 8.4.1 a fost lansat in versiune beta de catre compania Apple saptamana trecuta, cei din Cupertino oferind aceasta versiune a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS.

Compania Apple nu a oferit detalii cu privire la noutatile iOS 8.4.1 pentru noi, insa putem presupune ca solutia de iOS 8.4 jailbreak a fost blocata de catre cei din Cupertino, asta desi nici TaiG, nici vreun alt hacker nu a oferit vreo confirmare sau infirmare pentru aceasta actiune.

Actuala solutie de jailbreak TaiG nu este compatibila cu iOS 8.4.1 pentru ca programul are nevoie de unele modificari in ideea de a functiona, insa nimeni nu pare sa fi reusit sa le faca pentru a oferi compatibilitatea si aici intervine intrebarea daca exploit-urile au fost blocate.

Plecand, dupa cum am si spus mai sus, de la presupunerea ca iOS 8.4.1 a blocat solutia de jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch, va recomand sa fiti vigilenti in momentul lansarii actualizarii si sa nu o instalati decat daca nu doriti sa mai aveti jailbreak in terminalele voastre.

iOS 8.4.1 –  ce trebuie sa stii

Nimeni nu stie deocamdata cand va fi lansat iOS 8.4.1, compania Apple putand lua oricand decizia de a ne oferi aceasta versiune a sistemului de operare prin intermediul iTunes sau a sistemului de Actualizare Software, OTA Update, asa ca trebuie sa aveti grija tot timpul.

Separat de blocarea solutiei de jailbreak imi imaginez ca iOS 8.4.1 ar putea rezolva diverse probleme de functionare, in special ale Apple Music, si ar putea imbunatati experienta de utilizare a sistemului de operare, insa nu trebuie sa va asteptati la schimbari majore de la el.

Nu ma astept ca iOS 8.4.1 sa imbunatateasca radical performantele iPhone, iPad sau iPod Touch-urilor si nu ma astept la functii extraordinare care sa fie oferite prin intermediul sau, asa ca va puteti gandi la aceasta actualizare ca la una minora.