Apple Watch a acaparat o cota incredibila a pietei smartwatch-urilor

apple watch cota de piataApple Watch a acaparat o cota incredibila a pietei smartwatch-urilor, ceasul inteligent al celor din Cupertino inregistrand aproximativ 4 milioane de vanzari in doar 3 luni de zile, un record pentru un asemenea produs.

Comparand aceste cifre de vanzari cu cele ale altor producatori de smartwatch-uri, cei de la Strategy Analytics sustin ca Apple Watch a acaparat nu mai putin de 75.5% din piata globala a smartwatch-urilor, de peste 10 ori mai mult decat cota de piata inregistrata de catre compania Samsung in acelasi trimestru fiscal.

Fara a avea date de la Apple, cei de la Strategy Analytics au estimat ca Apple a vandut 4 milioane de unitati ale Apple Watch in lumea intreaga, iar cifra ar putea fi cu 1 milion de unitati mai mare decat ceea ce a dat de inteles Tim Cook, insa chiar si asa, Apple tot ar fi lider.

Pentru cele 4 milioane de Apple Watch-uri vandute de catre Apple Strategy Analytics a estimat 400.000 de unitati ale smartwatch-urilor Samsung vandute pe glob si desigur ca nici in acest caz nu avem date oficiale de la companie, deci vorbim tot despre estimari.

We estimate Apple Watch shipped 4.0 million units and captured a dominant 75 percent smartwatch marketshare worldwide in Q2 2015. Apple Watch launched in sixteen major countries and saw decent take-up from iPhone loyalists in the United States and elsewhere. Apple Watch has clearly raised the bar for the global smartwatch industry. The ball is now in the court of rivals, like Samsung, to respond.

Multumita companiei Apple, piata smartwatch-urilor ar fi crescut cu 457% fata de aceeasi perioada a anului trecut, un total estimat de 5.3 milioane de unitati fiind aparent vandute in lumea intreaga, 4 milioane dintre ele ale companiei Apple, 400.000 ale Samsung.

Cifra de vanzari pentru Apple Watch este aproape la fel de mare precum cifra de vanzari estimate pentru vanzarile de smartwatch-uri in intregul an 2014, 4.6 milioane de unitati fiind vandute anul trecut, asa ca Apple pare sa fi avut parte de o lansare de succes.

14 COMENTARII

  1. Din moment ce Tim Cook declara ca Apple Watch a avut parte de un succes mai mare decat Iphone sau decat Ipad la lansare,de ce totusi nu anunta numarul exact de ceasuri vandute?
    Din moment ce Tim Cook declara ca Apple Watch are o rata de 97% satisfactie printre utilizatori,repet intrebarea, de ce totusi nu anunta exact numarul de ceasuri vandute?
    De ce lasa Apple doar sa “presupuna” expertii cate ceasuri au vandut? De la estimarile de 40 de milioane de ceasuri cat isi dadeau cu parerea expertii inainte lansarii a scazut considerabil.

  2. De ce sa ma roada invidia? Din cate imi amintesc nu detin o companie care produce smartwatch-uri astfel incat sa-mi manance mie Apple din profit. Daca are succes si daca nu are succes pe mine nu ma afecteaza cu absolut nimic, dimpotriva,daca are cu adevarat succesul pe care il zice Tim Cook asta va motiva concurenta sa produca dispozitive mai bune,iar eu in calitate de client si de consumator voi avea doar de castigat.

  3. Eu nu,si cam are dreptate,nu exista ca tocmai Tim Cuc sa nu stie cate iceasuri a vândut. Pun pariu ca la lansarea lui 6S se va da rotund cu asta si o sa zică cifra exactă sau ceva de genul “over 4 million Apple Watch has been sold”.

  4. Au vandut mai putine ceasuri decat s-au asteptat dar chiar si asa, i-au depasit pe toti ceilalti producatori de ceasuri inteligente.
    Acum hai sa ne legam de faptul ca nu spune Tim Cook cate a vandut. Pai daca in loc de 40 milioane iti spune ca au vandut 10 milioane iar Samsung e pe locul 2 cu 200 de mii de ceasuri vandute, asta te face fericit? Ii arde pe toti la vanzari de telefoane si de ceasuri si asta e destul de important.
    Te-au bucura sa castige Romania un mondial de fotbal castigand fiecare meci cu 1-0. Nu ai fi trist ca nu a invins pe Senegal cu 8-0 sau pe Andora cu 10-1, asa-i? Tara ta e campioana mondiala si ai fi mandru de asta.
    Cam asta e si la Apple cu ceasul lor.

  5. La fel si ca in cazul iphone 1 sau oricarui alt produs nou nout , la primul trimestru fiscal Apple nu a relatat vanzarile. Deci asteptati-va sa o faca la urmatorul event cel din Sept

  6. Vreti, nu vreti, EuGeorge are dreptate. Tim Coock nu a anuntat numarul de ceasuri vandute, si a preferat sa spuna foarte vag ca vanzarile au depasit orice asteptare. De fapt, asteptarile erau de 40 milioane de ceasuri vandute pe an, dintre care poate 15 milioane de ceasuri vandute in primele 3 luni. In situatia in care s-au vandut mult mai putine, asta seamana cu un semi-esec Apple, raportandu-ne la exigentele Apple. Desigur, raportandu-ne la piata, Apple este invingatoare, a vandut mai multe ceasuri decat toti competitorii, insa la cat tam-tam au facut cu acest device “indispensabil”, se pare ca vanzarile sunt sub asteptarile Apple.

    Asa cum a spus cate iPhone-uri s-au vandut, care Macuri, etc, putea foarte bine sa spuna ca s-au vandut x milioane de Apple Watch. Daca nu a facut-o, inseamna ca nu este mandru de cat a vandut.

  7. Totusi apple watch este mai mult un accesoriu fashion..Daca apple vroia specific pt vanzari,facea doar pretul de 350$..pur si simplu cand ai bani vrei doar sa fii mai bun ca x sau y si cam atat
    prin asta poate insemna vanzari mai bune sau satisfacerea userilor mai mare sau cel mai friendly environmental product

  8. Cand e un produs total nou am mai zis nu necesita nr de vanzari. Abia dupa a doua generatie merita mentinuta cand deja toata lumea stie ce este si ce face si cum arata si abia atunci decide daca cumpara sau nu, daca isi permit sau nu
    Da apple e in decadere si cu iphone 5c incoace dar…nu AZI

  9. Eu cred ca au vandut multe si inca o sa mai vanda. problema e ca nu se gasesc in multe store desi sunt de ceva vreme aparute. Sigurat in Septembrie o sa anunte cat au vandut. Eu nu inteleg cum dupa atatea luni de zile nu e accesibil in magazine, ce politica urmeaza apple habar’nam

  10. APPLE saw 50bn US dollars (Pounds 32bn) wiped off its value yesterday despite another bumper profits announcement.
    The technology giant was given the thumbs-down by Wall Street as its latest update failed to provide much detail on the performance of its new smartwatch and gave a cautious outlook for the current quarter.
    Oare de ce? Se vinde bine nu? :))))