Tim Cook: Apple Watch a avut vanzari peste asteptari

Tim Cook Apple WatchAseara Apple a anuntat rezultatele financiare pentru Q3 2015, iar multi se asteptau ca primele cifre pentru vanzarile Apple Watch sa fie anuntate de catre cei din Cupertino, insa desigur ca acest lucru nu s-a intamplat inca.

Apple a grupat vanzarile Apple Watch in categoria de produse denumite Other, Altele, din declaratiile sale fiscale, vanzarile din aceasta categorie crescand cu 56% fata de trimestrul fiscal anterior, ajungand la valoarea de 2.6 miliarde de dolari, iar unii au considerat ca aceasta diferenta ar fi data de vanzarile Apple Watch.

La un calcul simplu, cresterea este de 952 de milioane de dolari si desi s-a pus in discutie ideea ca Apple Watch ar fi responsabil pentru intreaga suma, Tim Cook a dat de inteles ca de fapt ceasul a avut vanzari mult mai bune si incasarile pentru ele ar fi mult mai mari.

Tim Cook a afirmat ca Apple Watch a avut parte de o lansare mult mai buna decat primele modele ale iPhone sau iPad, iar combinand aceste afirmatii cu altele referitoare la veniturile din categoria Other, analistii sustin ca Apple Watch ar fi generat incasari de peste 1.4 miliarde de dolari.

Chief Financial Officer Luca Maestri told The Associated Press that revenue from the watch was “well over” that $952 million increase. He said the category also includes revenue from iPods and accessories, whose sales fell in the quarter.  “We beat our internal expectations” for the watch, Maestri said, adding that the number of watches sold in the first nine weeks was greater than the number of iPhones or iPads that the company sold in a comparable period after those products launched.

Cifra este mare pentru un smartwatch, mai ales ca pana acum competitorii Apple au avut mari probleme in a vinde ceasuri inteligente si niciunul nu a anuntat ca a incasat 1 miliard de dolari intr-un trimestru fiscal din vanzarea unui asemenea produs.

Acum, presupunand ca un Apple Watch are pretul mediu de vanzare apropiat de valoarea de 500 de dolari, putem trage concluzia ca aproximativ 3 milioane de Apple Watch-uri au fost vandute in Q2 2015, asta desi produsul a fost disponibil efectiv in magazine doar doua saptamani din cele 3 luni.

Apple Watch este prezentat de catre compania Apple ca avand un mare succes, Tim Cook negand zvonurile privind o scadere considerabila a cererii Apple Watch, asa ca ramane de vazut cum va evolua produsul.

7 COMENTARII

  1. Asta este marketing !!! Asta este manipulare, uite câte ceasuri a vândut Apple hai sa îmi iau si eu unul poate chiar nu este atât de rău !! Din păcate nu cunosc pe nimeni care sa își fi cumpărat un Apple watch așa Ca orce ar debita si oricâte ceasuri ar spune tim ca a vândut m-a doare drept in cot.

  2. In Romania probabil va aparea odata cu prezentarea Apple Watch 2
    Si da este remarcabil cate unitati au vandut tinand cont ca este un accesoriu si nu un “must-have” device cum este iphone sau mac/pc

  3. Din punctul meu de vedere este o mica prostioara acest apple watch. Am 4 persoane de la mine din departament care si-au cumparat acest ceas (2 persoane si l-au achizitionat din SUA si 2 din Spania). Ma intalnesc cu ei in fiecare zi la serviciu (8-9 ore), in afara de a se uita la ceas pentru a vedea ora (pe care o au deja listata pe calculator sau pe telefonul pe care si-l tin pe masa) si a isi citii notificarile de pe telefon nu i-am vazut facand nimic altceva cu ceasul.
    Pentru mine este un accesoriu mult prea scump si caruia nu-i vad utilitiatea. Poate daca as avea salariul 10000 RON pe luna m-as apuca sa dau 500-700 de euro pe o jucarioara.

  4. Mie mi-a schimbat obiceiurile Apple Watch-ul. Drept urmare, telefonul meu (6 Plus) este încărcat o dată la 2-3 zile. Ține bateria de nu-mi vine să cred. Iar asta pentru că toate notificările intră pe ceas, ecranul telefonului nu se aprinde, telefonul nu vibrează. La mesaje poți răspunde cu Dictation în limba română. Recunoaște “virgulă” și “punct” ca semne de punctuație când dictezi, pune chiar și diacriticele, deci poți răspunde la orice mesaj. Vremea o verific pe el, la fel și mailul, maps, de câte ori am nevoie, îl pornesc pe telefon, continui pe ceas. La volan, inițiez apelul de pe ceas, folosind Siri. Uneori vorbesc la el, alteori handoff pe telefon, dar nu mai stau cu ochii în telefon. Bateria ceasului ține aproape două zile (42 mm), dacă nu ai “panica de roșu” cum o au mulți care nu realizează că 20% e o cincime din totalul bateriei, deci când primești avertizarea, ar trebui să te mai țină bateria a patra parte din cât te-a ținut până atunci.
    Per total, merită din plin. E un accesoriu scump, nu e un must-have, dar după ce-l ai ceva timp devine indispensabil.

  5. Eu cred că deja de la WatchOS 2 se va schimba enorm experiența de utilizare. Aplicațiile native vor face o mare diferență. Totul va rula muuult mai repede, iar hard-ware-ul cesului va fi mult pus în evidență.
    Un exemplu:
    Aplicația Shazam folosește (încă) microfonul iPhone-ului. Dacă pornești Shazam-ul pe ceas și telefonul est în buzunar în timp ce mergi/dansezi/etc, aplicația nu va identifica melodia din cauza fâșâitului din buzunar. Când aplicația va avea acces la microfonul casului, totul se va schimba radical.