Tim Cook: Apple Watch a avut vanzari peste asteptari

7

Tim Cook Apple WatchAseara Apple a anuntat rezultatele financiare pentru Q3 2015, iar multi se asteptau ca primele cifre pentru vanzarile Apple Watch sa fie anuntate de catre cei din Cupertino, insa desigur ca acest lucru nu s-a intamplat inca.

Apple a grupat vanzarile Apple Watch in categoria de produse denumite Other, Altele, din declaratiile sale fiscale, vanzarile din aceasta categorie crescand cu 56% fata de trimestrul fiscal anterior, ajungand la valoarea de 2.6 miliarde de dolari, iar unii au considerat ca aceasta diferenta ar fi data de vanzarile Apple Watch.

La un calcul simplu, cresterea este de 952 de milioane de dolari si desi s-a pus in discutie ideea ca Apple Watch ar fi responsabil pentru intreaga suma, Tim Cook a dat de inteles ca de fapt ceasul a avut vanzari mult mai bune si incasarile pentru ele ar fi mult mai mari.

Tim Cook a afirmat ca Apple Watch a avut parte de o lansare mult mai buna decat primele modele ale iPhone sau iPad, iar combinand aceste afirmatii cu altele referitoare la veniturile din categoria Other, analistii sustin ca Apple Watch ar fi generat incasari de peste 1.4 miliarde de dolari.

Chief Financial Officer Luca Maestri told The Associated Press that revenue from the watch was “well over” that $952 million increase. He said the category also includes revenue from iPods and accessories, whose sales fell in the quarter.  “We beat our internal expectations” for the watch, Maestri said, adding that the number of watches sold in the first nine weeks was greater than the number of iPhones or iPads that the company sold in a comparable period after those products launched.

Cifra este mare pentru un smartwatch, mai ales ca pana acum competitorii Apple au avut mari probleme in a vinde ceasuri inteligente si niciunul nu a anuntat ca a incasat 1 miliard de dolari intr-un trimestru fiscal din vanzarea unui asemenea produs.

Acum, presupunand ca un Apple Watch are pretul mediu de vanzare apropiat de valoarea de 500 de dolari, putem trage concluzia ca aproximativ 3 milioane de Apple Watch-uri au fost vandute in Q2 2015, asta desi produsul a fost disponibil efectiv in magazine doar doua saptamani din cele 3 luni.

Apple Watch este prezentat de catre compania Apple ca avand un mare succes, Tim Cook negand zvonurile privind o scadere considerabila a cererii Apple Watch, asa ca ramane de vazut cum va evolua produsul.