Vanzarile de iPhone si iPad au egalat vanzarile de PC-uri pentru prima oara

vanzari iDevice PCAseara compania Apple a anuntat rezultatele financiare pentru Q3 2015, iar conform datelor sale nu mai putin 58.4 milioane de iPhone si iPad-uri au fost vandute in lumea intreaga, vanzarile de iPod Touch-uri fiind excluse din acest calcul.

Conform calculelor unor analisti americani, vanzarile de iPhone si iPad-uri au egalat pentru prima oara in istorie vanzarile de PC-uri care ruleaza sistemul de operare Windows, aceasta fiind o realizare extrem de importanta pentru compania Apple, avand in vedere ca e putin probabil sa putem spune ceva similar in legatura cu Mac-urile.

Calculul are in vedere vanzarile din ultimele 12 luni, deci nu doar ceea ce a realizat Apple in Q3 2015, ci si ceea ce a anuntat in trimestrele fiscale anterioare, iar in total vorbim despre aproape 300 de milioane de unitati vandute in ambele categorii de produse pentru utilizatori.

Graficul demonstreaza faptul ca vanzarile de iPhone si iPad au crescut constant din 2007 si pana in prezent, iar trend-ul ne arata ca in urmatorii ani vanzarile de acum s-ar putea dubla, asta in timp ce vanzarile de PC-uri ar continua sa scada simtitor.

Vanzarile de terminale Android au intrecut vanzarile de PC-uri inca din martie 2012, iar cu aceasta realizare a companiei Apple avem o noua confirmare a faptului ca viitorul este mobil, paroducatorii de PC-uri avand probleme mari in a convinge lumea ca produsele lor merita cumparate.

Daca Apple nu a reusit sa transforme Mac-urile in produse suficient de “cool” pentru a genera vanzari de sute de milioane de unitati anual, iata ca a reusit sa faca acest lucru cu iPhone si iPad-urile sale, iar indiferent de categoria de produse, realizarea este impresionanta.