LG investeste 1 miliard de dolari pentru Apple Watch

ecran safir Apple Watch crapatPentru Apple Watch compania Apple si-a incalcat “principiile” si a ales sa implementeze un ecran OLED in ciuda faptului ca el nu s-a dovedit a fi suficient de bun pentru a fi implementat in terminalele iPhone de-a lungul anilor.

Utilizarea acestei tehnologii i-a permis companiei Apple sa implementeze si Force Touch, iar LG Display a fost ales drept principalul furnizor de ecrane pentru ceasul inteligent al celor din Cupertino, el urmand a ramane ca si furnizor principal in anul urmator.

Pentru a-si pastra pozitia si contractele cu Apple, cei de la LG Display, care produc si ecrane pentru iPhone sau iPad, vor construi o a patra fabrica in care vor produce ecrane OLED, urmand a investi 1 miliard de dolari in amenajarea si echiparea sa in urmatorul an si jumatate.

LG Display este cel mai mare producator de ecrane LCD de pe planeta, iar investitia vine in urma unui nou trimestru fiscal cu venituri in crestere, compania Apple fiind unul dintre principalii sai parteneri, daca nu chiar principalul, avand in vedere numarul mare de iDevice-uri vandute.

LG Display said on Thursday it will invest nearly $1 billion to build a fourth organic light-emitting diode (OLED) display factory, pinning its future firmly on the high-end next-generation technology. The world’s biggest maker of liquid crystal displays (LCD) later said April-June operating profit tripled on year, marginally exceeding analyst estimates.

Apple ia in calcul lansarea unui iPhone cu ecran OLED din cauza numeroaselor probleme pe care le au panourile tactile in-cell, astfel ca o crestere a capacitatii de productiei a LG Display i-ar fi de mare ajutor, insa aceasta ar urma sa produca primele componente abia in 2017.

Daca LG Display isi va construi fabrica mai devreme, desi acest lucru pare putin probabil, atunci exista sansa ca iPhone 7 sa fie lansat cu un ecran OLED, insa cred ca abia in iPhone 7S vom vedea o asemenea componenta intr-un smartphone Apple.