Iata cate PC-uri s-au vandut in Romania in T2 2015

vanzari PC romaniaDaca v-ati intrebat vreodata cate PC-uri s-au vandut in Romania in T2 2015, ei bine astazi va ofer cifra calculata de catre o agentie de analiza a pietelor globale a calculatoarelor personale.

Conform celor de la IDC, in Romania s-ar fi vandut 150.000 de PC-uri in T2 2015, adica in cele 3 luni de zile incepute la 1 aprilie si finalizate la 30 iunie, cifra fiind extrem de apropiata de cea inregistrata in cursul anului trecut in aceeasi perioada de timp.

Lenovo a fost principalul vanzator de PC-uri in Romania in T2 2015, insa din pacate nu avem si cifre privind numarul de unitati vandute de catre ei sau alti producatori, insa compania a obtinut cele mai bune rezultate de la intrarea sa pe piata din tara noastra.

Daca la nivel global s-au vandut cateva zeci de milioane de PC-uri, iata ca in Romania cifra de unitati vandute este infima si acest lucru poate ii va lamuri pe unii de ce tara noastra nu este chiar atat de importanta pentru marii producatori de calculatoare de pe glob.

Piaţa locală de PC-uri a stagnat în al doilea trimestru din acest an la un nivel de aproximativ 150.000 de unităţi, conform datelor preliminare ale companiei de analiză IDC. „Vânzările au fost aproape egale cu cele înregistrate anul trecut, piaţa a fost constantă“, a declarat Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Repu­blica Mol­dova.

Acum, daca ar fi sa extrapolam si sa facem o extimare privind vanzarile de Mac-uri, as spune ca in cel mai bun caz vorbim despre pana in 5000 de unitati vandute in tara noastra din cele peste 4.5 milioane de unitati vandute global, insa cred ca cifra este mare.

Acum, luand in considerare aceasta estimare privind vanzarile, va puteti da seama de ce Apple nu va acorda prea curand o importanta extraordinara posesorilor de Mac-uri din Romania.