Apple negociaza cu BMW pentru a folosi BMW i3 drept baza pentru masina Apple

BMW i3 masina AppleApple negociaza cu producatorul german BMW licentierea unor tehnologii si a unor componente care stau la baza BMW i3, compania din Cupertino fiind in discutii serioase cu germanii inca din luna noiembrie a anului 2014.

Pentru ca negocierile par sa se nu duca la rezultatul dorit, Tim Cook si o serie de manageri ai Apple s-au intalnit recent cu reprezentanti ai BMW la Lipezig pentru a discuta despre parteneriat, astfel ca Apple este extrem de serioasa sa colaboreze cu BMW.

Tim Cook este posesor de BMW de ceva vreme si probabil este un fan al brand-ului asa cum Steve Jobs era fan Mercedes, insa la baza acestui parteneriat stau probabil cu totul alte considerente, BMW i3 fiind o masina apreciata la scara larga de catre utilizatori.

Desi nu vorbim despre o masina foarte rapida precum Tesla, care sa ofere o autonomie la fel de mare precum tesla, BMW i3 este o masina perfecta pentru oras multumita dimensiunilor mici si a autonomiei de maxim 150 KM care ii permite unui sofer sa calatoreasca linistit oriunde in oras.

Apple este in principal interesata sa utilizeze caroseria din fibra de carbon a BMW i3 pentru propria masina, insa probabil cei de la BMW nu sunt multumiti de conditiile propuse de catre Apple pentru a intra intr-un parteneriat privind dezvoltarea masinii Apple.

Am facut un test drive cu BMW i3 anul trecut, masina este interesanta si perfecta pentru oras, insa pentru mine principala problema a fost autonomia de 150 KM care o face practic inutila pentru a face calatorii in tara deoarece incarcarea bateriei devine extrem de dificila.

Pentru Apple problema va fi similara, asta deoarece o masina Tesla poate strabate aproape intreaga Romanie cu o singura incarcare, insa un BMW i3 si alte masini electrice nu o pot face, insa companiei Apple nu-i pasa de Romania, ci de SUA, iar acolo Tesla este regina masinilor electrice.

Daca Apple va reusi sa faca o masina proprie bazata pe BMW i3, dar mai rapida si cu o autonomie mult mai buna, atunci sansele de a concura cu Tesla sunt serioase, altfel risca sa aduca pe piata un produs, cel mai probabil scump, care nu va avea succesul dorit.

15 COMENTARII

  1. apple nu-i in stare sa faca un telefon la care sa tina mai mult bateria si se gandeate la masini cu autonomie mai mare a bateriilor?!?!?
    sa fim seriosi.

  2. pentru ei chiar nu e o probblema durata bateriei— de fapt nu a fost niciodata! pretul mare insa da, asta e un aspect important, ei ar fi in stare sa faca si pacemaker cu durata mica la baterie (daca ar functiona cu asa ceva) important e sa fie cel mai scump!

  3. dany, bine punctat. Ma bucur sa vad ca exista si stimabili care inteleg perfect din exterior strategia de marketing Apple. Noi nu putem decat sa ne dam cu parerea din perspectiva consumatorului obisnuit.
    Umila mea parere este ca asa cum este construit iphone-ul, este perfect. Evolutia este benefica ambelor parti. Si e chiar simplu daca e sa gandim olteneste: vrei mii de mAh? Ia-ti incepand de la samsung si htc si terminand cu xiaomi si panarama aia de smartphone cu 5000 de mAh. Stie lumea de care vorbesc

  4. Astept sa vina sa zica ca au inventat bateria ce tine real caT trebuie, potrivit cu cat poate sa faca un iphone, degeaba are gps de te poate duce in africa daca pana la granita la oradea se inchide, degeaba iti conectezi ceasul la el cand o zi are numA vreo 6-8 ore ca atat tine bateria, degeaba ! E adevarat cum mai sunt pozele alea de prezinta o lada de electronice care acum sunt toate in iphone , insa e la fel de ti-ar vinde ce-a mai tare viagra dar tine atat cat ai reusit sa te dezbraci! Enjoy cu incarcatorul dupa tine, macar sa faca la i3 un porbagaj mai mare pt cabluri si solutii alternative de incarcare.

  5. Mai bine s-ar concentra sa faca un sistem de incarcare din mers, sa zicem cu energie solara sau alta, atat la Iphone cat si la viitoarea masina.
    Asta ar fi ceva cu adevarat revolutionar.

  6. i3 asta e chiar urat si nu reprezinta BMW nici de o culoare . Sper ca nu o sa ziceti ca e o masina frumoasa cand va avea sigla cu marul in loc de cea a BMW !

  7. Vorbim de Apple, Jony Ive sigur va dori sa creeze un design propriu, iconic, pe care lumea sa il identifice cu Apple peste ani si ani.
    Nu m-ar mira ca masina sa fie gandita exact ca iPhone-urile, cu anumite elemente ale caroseriei care nu se vor schimba vreodata.

  8. poate in viiorul indepartat firmele actuale de masini o sa fie istorie si o sa se dea lumea cu masini gen samsung ss100, apple car electric drive etc. si masiniile se vor vinde cu 4 iphone inauntru ptr fiecare passger.
    mai putin scot astia de la apple si tzoale.