Apple a vrut sa-i angajeze pe fostii prezentatori Top Gear, va lansa o divizie de productie cinematografica

Apple programe TVFie ca va vine sa credeti sau nu, lansarea unei masini nu este singura ambitie a Apple care nu are legatura cu smartphone-urile, tabletele sau laptop-urile, compania americana angajand regizori si producatori de filme, curtand inclusiv celebrii prezentatori ai Top Gear.

Practic Apple vrea sa concureze cu Netflix, HBO sau Amazon in productia de filme sau seriale originale, iar batalia pentru prezentatorii Top Gear a fost pierduta cu cei de la Amazon, insa asta nu i-a oprit pe cei din Cupertino din a cauta alti actori pentru proiectele pe care intentioneaza sa le desfasoare in urmatorii ani.

Deocamdata initiativa celor de la Apple este in stadiul incipient de dezvoltare si probabil multi vor nu se vor grabi sa se alature echipei companiei americane pentru proiecte care sunt inca departe de a fi realizate, insa cu siguranta ideea de a produce filme cu finantarea celor din Cupertino va atrage interesul multor oameni in viitor.

Nimeni nu stie deocamdata sigur daca Apple va produce doar filme de lung metraj sau doar seriale intr-un format similar celui oferit de catre Netflix, insa este clar ca Apple doreste sa-si extinda afacerile in zone de interes care nu au legatura cu tehnologia.

The scale of Apple’s ambitions vary depending on whom is asked, but one high-level executive who talked with the company said the goal is to create development and production divisions that would churn out long-form content to stream in a bid to compete with Netflix. Apple is hoping to put a headhunting firm on those hires in the coming months, according to source, with the goal of being in operation next year. Unknown is whether the focus is on TV series, movies–or both.

Ca sa fiu complet sincer, nu sunt chiar atat de uimit de ceea ce intentioneaza Apple sa faca, asta deoarece Amazon a demonstrat in trecut ca de la simpli vanzator de produse banale poti ajunge producator de seriale TV foarte bune.

Daca Apple isi va dezvolta lucrurile asa cum doreste, atunci ne putem astepta ca anul viitor sa vedem si prima creatie originala finantata de catre companie si lansata in iTunes sau alt serviciu dedicat.