Prima Pagina Cydia Lock Saver Free vine cu un troian bulgar inclus

Lock Saver Free vine cu un troian bulgar inclus

Lock Saver FreeLock Saver Free este un tweak aparut in cursul zilelor trecute in Cydia pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile noastre, iar din pacate se pare ca el are un troian inclus, acesta fiind in aparenta dezvoltat de catre un hacker bulgar.

Conform unui dezvoltator de tweak-uri, Lock Saver Free modifica permisiunile /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/ si instaleaza doua fisiere prin care fura UDID-urile terminalelor ce au pachetul inregistrat si redirectioneaza click-urile pe reclamele Google catre contul hackerului bulgar care l-a creat.

Daca ati instalat deja Lock Saver Free in terminalele voastre, atunci va trebui sa il dezinstalati, iar apoi sa instalati si iFile, sa navigati catre /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/ si sa stergeti fisierele Service.dylib si Service.plist pentru a elimina tot ceea ce face el.

Chiar daca dezinstalati tweak-ul Lock Saver Free, functionalitatea sa ramane implementata prin acele doua fisiere si nu este recomandabil sa o lasati acolo deoarece ar putea prelua mai multe date decat simplele UDID-uri si redirectionare de clikc-uri spre diverse reclame.

Separat de aceasta stergere, va trebui sa folositi iFile pentru a modifica permisiunile /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries din 0777 in 0755 pentru a impiedica alte tweak-uri sa-si instaleze propriile fisiere in acest folder si sa fure datele noastre.

Desi in mod normal repo-urile principale ale Cydia verifica in detaliu codul unui tweak pentru a vedea daca el contine vreun troian sau orice alt tip de malware, iata ca acesta nu a fost verificat suficient de bine de catre ModMyi si este recomandabil sa il evitati pe viitor.