Lock Saver Free vine cu un troian bulgar inclus

Lock Saver FreeLock Saver Free este un tweak aparut in cursul zilelor trecute in Cydia pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile noastre, iar din pacate se pare ca el are un troian inclus, acesta fiind in aparenta dezvoltat de catre un hacker bulgar.

Conform unui dezvoltator de tweak-uri, Lock Saver Free modifica permisiunile /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/ si instaleaza doua fisiere prin care fura UDID-urile terminalelor ce au pachetul inregistrat si redirectioneaza click-urile pe reclamele Google catre contul hackerului bulgar care l-a creat.

Daca ati instalat deja Lock Saver Free in terminalele voastre, atunci va trebui sa il dezinstalati, iar apoi sa instalati si iFile, sa navigati catre /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/ si sa stergeti fisierele Service.dylib si Service.plist pentru a elimina tot ceea ce face el.

Chiar daca dezinstalati tweak-ul Lock Saver Free, functionalitatea sa ramane implementata prin acele doua fisiere si nu este recomandabil sa o lasati acolo deoarece ar putea prelua mai multe date decat simplele UDID-uri si redirectionare de clikc-uri spre diverse reclame.

Separat de aceasta stergere, va trebui sa folositi iFile pentru a modifica permisiunile /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries din 0777 in 0755 pentru a impiedica alte tweak-uri sa-si instaleze propriile fisiere in acest folder si sa fure datele noastre.

Desi in mod normal repo-urile principale ale Cydia verifica in detaliu codul unui tweak pentru a vedea daca el contine vreun troian sau orice alt tip de malware, iata ca acesta nu a fost verificat suficient de bine de catre ModMyi si este recomandabil sa il evitati pe viitor.