Uber afiseaza informatii false privind masinile aflate in apropierea clientilor

Uber masini false aplicatieUber este, probabil, cea mai populara companie de taximetrie de pe planeta, insa in ciuda publicitatii de care are parte, se pare ca sistemul sau nu este chiar atat de exact precum isi imaginau anumite persoane care il folosesc.

Mai exact, se pare ca unele dintre masinile afisate in hartile aplicatiilor Uber nu ar fi chiar atat de reale precum par la o prima vedere, cei de la Uber afisand si masini “fantoma” pentru a crea impresia ca utilizatorul are o masina in apropierea lui, desi acest lucru este complet fals.

Imaginea de mai jos este o buna dovada in acest sens, utilizatorului fiindu-i afisate patru masini in apropierea locatiei sale, ele fiind extrem de aproape una de cealalta, insa plasarea unei comenzi dezvaluie faptul ca in realitate o masina este la 17 minute distanta de punctul de ridicare al clientului.

Cei de la Uber nu admit in mod direct faptul ca in aplicatia lor sunt afisate masini “fantoma” in hartile prin care se inregistreaza comenzile, insa afirma totusi ca informatiile privind masinile din preajma utilizatorilor sunt in general exacte, deci este clar ca datele nu pot fi crezute in totalitate.

Uber masini false aplicatie 1

Ascunderea informatiilor privind locatia reala a masinilor Uber are logica deoarece in acest mod competitorii companiei nu vor sti unde sa isi trimita masinile pentru a acoperi eventuale “goluri”, insa din pacate acest lucru afecteaza chiar soferii inregistrati ai Uber.

Se pare ca nici acestia nu au date chiar atat de reale privind locatiile in care exista cereri foarte mari sau masini lipsa, deci per total nici utilizatorii si nici soferii nu au date 100% reale in harti, asa ca doar Uber stie sigur unde se afla fiecare masina in timpul in care ea este activa.

Acestea fiind spuse, daca se intampla sa incercati sa folositi aplicatia Uber si observati ca masinile au timp de ridicare mare desi sunt afisate ca fiind in preajma voastra, ei bine acum veti sti exact de ce se intampla acest lucru.

Aplicatia Uber este disponibila pentru DESCARCARE GRATUITA din App Store.

2 COMENTARII

  1. De fiecare data cand am avut de-a face cu Uber informatia fost afisata corect. Acum doua seri eram pe strada cautand un Uber si cand m-am uitat pe harta imi zicea ca sunt doua care urmeaza sa treaca pe langa mine si asa a si fost (eram in Londra)…
    De ce am impresia ca acest articol e facut mai mult in maniera denigratoare?
    Va plac asa de mult serviciile de taximetrie clasice din Romania incat trebuie sa gasiti nod in papura? In loc sa apreciati faptul ca s-a trezit o firma sa ofere servicii de taximetrie asa cum ar trebui sa fie toate, toata lumea le sare in cap ca sunt ilegali, ca aplicatia afiseaza informatii false, etc.

  2. Chill, fiind sofer in Bucuresti cred ca iti dai singur seama cata dragoste am vis-a-vis de taximetristi, asa ca impresia ta e gresita.
    Daca a fost dovedit faptul ca informatiile nu sunt reale si explicatia este cat se poate de logica, atunci n-are rost sa o iei altfel decat e.