Uber afiseaza informatii false privind masinile aflate in apropierea clientilor

Uber masini false aplicatieUber este, probabil, cea mai populara companie de taximetrie de pe planeta, insa in ciuda publicitatii de care are parte, se pare ca sistemul sau nu este chiar atat de exact precum isi imaginau anumite persoane care il folosesc.

Mai exact, se pare ca unele dintre masinile afisate in hartile aplicatiilor Uber nu ar fi chiar atat de reale precum par la o prima vedere, cei de la Uber afisand si masini “fantoma” pentru a crea impresia ca utilizatorul are o masina in apropierea lui, desi acest lucru este complet fals.

Imaginea de mai jos este o buna dovada in acest sens, utilizatorului fiindu-i afisate patru masini in apropierea locatiei sale, ele fiind extrem de aproape una de cealalta, insa plasarea unei comenzi dezvaluie faptul ca in realitate o masina este la 17 minute distanta de punctul de ridicare al clientului.

Cei de la Uber nu admit in mod direct faptul ca in aplicatia lor sunt afisate masini “fantoma” in hartile prin care se inregistreaza comenzile, insa afirma totusi ca informatiile privind masinile din preajma utilizatorilor sunt in general exacte, deci este clar ca datele nu pot fi crezute in totalitate.

Uber masini false aplicatie 1

Ascunderea informatiilor privind locatia reala a masinilor Uber are logica deoarece in acest mod competitorii companiei nu vor sti unde sa isi trimita masinile pentru a acoperi eventuale “goluri”, insa din pacate acest lucru afecteaza chiar soferii inregistrati ai Uber.

Se pare ca nici acestia nu au date chiar atat de reale privind locatiile in care exista cereri foarte mari sau masini lipsa, deci per total nici utilizatorii si nici soferii nu au date 100% reale in harti, asa ca doar Uber stie sigur unde se afla fiecare masina in timpul in care ea este activa.

Acestea fiind spuse, daca se intampla sa incercati sa folositi aplicatia Uber si observati ca masinile au timp de ridicare mare desi sunt afisate ca fiind in preajma voastra, ei bine acum veti sti exact de ce se intampla acest lucru.

Aplicatia Uber este disponibila pentru DESCARCARE GRATUITA din App Store.