Apple ar putea fi acuzata ca ofera ajutor teroristilor cu iOS 8

Activation Lock iOSApple risca sa fie acuzata ca ii ajuta pe teroristii din lumea intreaga cu iOS 8 si al sau sistem de criptare a datelor, sau cel putin asta ne spune un expert in drept care a analizat modul in care privesc autoritatile acest sistem.

Apple si Google au fost criticate in repetate randuri de catre autoritatile americane, si nu numai, din cauza sistemului de criptare a datelor implementat in iOS 8, acestea sustinand ca nu pot accesa datele din terminalele confiscate in urma arestarilor facute in diverse zone de pe glob.

Conform acestui expert, compania Apple ar incalca legislatia americana care sta la baza lupte impotriva terorismului, sistemul sau de criptare a datelor din terminale si a transferului de date intre terminale si serverele sale, interceptarea fiind aparent imposibila.

Desi cei de la NSA au reusit sa intercepteze datele trimise de terminalele Apple catre serverele companiei si o solutie de jailbreak permite acum exploatarea dispozitivelor fara probleme, expertul sustine ca Apple ar putea fi totusi actionata in judecata in baza sistemului de securitate al iOS 8.

The bottom line, as we shall explain, is that Apple may have more serious potential exposure under this theory of liability than in a negligence tort. The reason is surprising: In the facts we considered in our previous post, a court might—believe it or not—consider Apple as having violated the criminal prohibition against material support for terrorism.

Atat Apple cat si Google ar putea fi aduse in fata unui judecator pentru a fi obligate sa le ofere autoritatilor de pe glob acces la cheile pentru decritparea datelor transferate prin terminalele si serverele sale, insa deocamdata totul este doar o simpla teorie.

Avand in vedere ca Apple si Google au suficient de multi bani pentru a se lupta in instante cu orice autoritati ale vreunui stat, e putin probabil sa asistam la un proces de acest gen, insa daca doriti sa aflati mai multe detalii, le puteti afla de pe blogul expertului in drept.