Apple castiga un proces referitor la functionalitatea iMessage

iMessage procesIn cursul anului trecut compania Apple a fost actionata in judecata de catre un grup de posesori de iDevice-uri care au fost suparati din cauza faptului ca nu mai primeau mesaje in telefoanele mobile dupa ce paraseau platforma iOS.

Mai exact, numerele lor de telefon erau inregistrate in iMessage si cand primeau mesaje de la prieteni ele veneau prin sistemul Apple, insa cand utilizatorii au trecut la platforma Android numerele lor au ramas inregistrate in iMessage si mesajele trimise de catre prieteni nu ajungeau efectiv la ei.

Apple a lansat o pagina web in care le recomanda utilizatorilor sa dezactiveze iMessage inainte de a vinde un iPhone pentru a scoate numarul de telefon din sistem, insa s-a ales oricum cu un proces din aceasta cauza, insa el a fost respins astazi de un judecator american.

Judecatorul a decis ca procesul nu poate continua deoarece utilizatorii nu au dovedit faptul ca Apple si-a incalcat obligatiile contractuale prin incapacitatea de a impiedica aparitia unei asemenea probleme, astfel ca ea nu este raspunzatoare de problemele utilizatorilor.

Apple Inc. won a ruling beating back a group lawsuit sought by a former iPhone user who claimed the company’s messaging system interfered with delivery of texts after she switched to an Android-based smartphone. The ruling is a win for Apple because allowing the case to proceed stood to increase the iPhone maker’s potential costs in defending the case.

Decizia de astazi poate fi catalogata drept o victorie pentru compania Apple, deoarece avocatii sai au reusit sa convinga judecatorul de lipsa unui probatoriu suficient de solid pentru a sustine pretentiile reclamantilor, astfel ca Apple nu va fi nevoita sa mai investeasca bani in a se apara.