iTunes a devenit partial ilegal in Marea Britanie

iTunes ilegal Marea BritanieiTunes a devenit partial ilegal in Marea Britanie “multumita” unei instante locale, aceasta anuland o lege care le permitea britanicilor sa transfere muzica de pe un CD intr-un player multimedia folosind un software dedicat, software pe care iTunes il contine.

Practic daca un britanic ar cumpara un CD si ar dori sa transfere muzica in iTunes, iar mai apoi in iCloud sau Apple Music, atunci el ar incalca legea si ar putea fi pedepsit de catre autoritati pentru nerusinarea de a transfera acel continut oriunde pentru a-l asculta in mod privat.

Separat de britanicii care ar incalca legea prin transferarea muzicii, compania Apple incalca aceasta legislatie prin promovarea iTunes Match care permite incarcarea de muzica in iCloud, astfel ca va fi interesant de vazut ce fel de presiune va fi pusa pe guvern pentru a inlatura efectele acestei decizii.

“It is now unlawful to make private copies of copyright works you own, without permission from the copyright holder – this includes format shifting from one medium to another,” a spokesperson informed us. The IPO specifically notes that copying a CD to an MP3 player is not permitted. This means that iTunes’ popular ripping feature, which Apple actively promotes during the software’s installation, is illegal.

Avand in vedere ca acum Apple incalca legea prin promovarea iTunes Match si a functiilor sale, compania americana poate fi oricand actionata in judecata de catre marile case de discuri sau artisti care ar putea primi daune serioase in baza actiunilor americanilor.

Desi pana acum nimeni nu a fost trimis in judecata pentru incalcarea acestei legi si e putin probabil ca acest lucru sa se intample, vorbim totusi despre o situatie greu de imaginat pentru o tara precum Marea Britanie in care o buna parte dintre cetateni sunt infractori in baza noii hotarari.