Apple Music convinge Apple sa isi indrepte atentia spre TV

Apple Music TVApple Music are 11 milioane de activari facute pana in prezent, iar informatia aceasta am primit-o direct de la unul dintre cei care a contribuit la crearea sistemului, Jimmy Iovine, el oferind o serie de alte detalii interesante despre serviciu.

Intr-un inteviu acordat unei publicatii americane, Jimmy Iovine a afirmat ca unul dintre punctele cheie ale Apple Music este faptul ca o buna parte dintre continutul recomandat sau redat utilizatorilor este ales de catre editori umani si nu de catre un sistem automatizat.

Alegerea manuala a melodiilor si informatiilor afisate catre utilizatori este o idee foarte buna si ii ajuta pe oameni sa aiba in fata exact ceea ce isi doresc, sistemul fiind diferit fata de cele ale Spotify sau a altor servicii, acelea folosind sisteme automatizate de selectie.

Iovine sustine ca sistemul de selectie manuala folosit pentru Apple Music necesita resurse enorme si un numar foarte mare de oameni care sa faca alegerile, iar de aici se intelege de ce alte servicii de streaming audio nu au servicii de acest gen, investitiile necesare pentru a le mentine fiind substantiale.

We all know one thing, we all have different television delivery systems, don’t we all wish that the delivery systems were better, as far as curation and service? They’re all technically good. And Netflix is starting to cross the code because they’re starting to make some original content. Well, great. You have one person. We have hundreds… We have one of the great tech companies of all time building what we need.

Practic sute de oameni lucreaza pentru a alege continutul care este redat in Apple Music pentru diversii utilizatori de pe glob, iar acest sistem ar fi grozav pentru televizoare, sustine Jimmy Iovine, desi spune ca Apple nu se va indrepta spre acest drum prea curand.

Iovine da de inteles ca Apple ar putea la un moment dat sa se gandeasca sa lanseze un serviciu de alegere manuala a continutului afisat pentru utilizatori, insa va trece suficient timp pana cand el va fi lansat, desi bazele sale sunt puse prin Apple Music.