Tim Cook investeste intr-o companie care te ajuta sa faci mai eficient dus

Tim Cook cap dusTim Cook nu este cunoscut ca unul dintre oamenii care obisnuieste sa investeasca in startup-uri, insa se pare ca el a ales sa sustina activitatea unei companii care isi propune sa scada consumul de apa facut in timpul efectuarii dusurilor.

Nebia este compania in care Tim Cook a investit, ea convingandu-si investitorii sa ofere diverse sume de bani invitandu-i sa testeze produsul lor in timpul unui dus, iar Tim Cook pare sa fi fost convins de ceea ce este capabil produsul sa faca, astfel ca a investit in dezvoltarea sa.

Printre investitorii companiei Nebia se numara si o fundatie co-fondata de catre Eric Schmidt, fost CEO al companiei Google, astfel ca ea are in spate sustinerea unor persoane foarte importante din Silicon Valley, deci produsul este unul foarte bun si va genera foarte mult interes.

Nebia sustine ca al sau produs este capabil sa reduca, cu pana la 70% consumul de apa din timpul dusurilor, astfel ca vorbim despre ceva ce va fi extrem de util in California, zona unde consumul de apa este limitat de catre autoritati in anumite perioade ale anului.

When Nebia woos investors, it invites them to take a shower. Its first investors, most of whom have showered with the product, include Timothy D. Cook, the chief executive of Apple. Nebia said its shower head, which looks like a circular street lamp hanging from the base of an aluminum iMac, reduced water consumption by as much as 70 percent.

Separat de banii primiti de la acesti investitori, cei de la Nebia au initiat si o sesiune de strangere de fonduri prin intermediul platformei Kickstarter, compania sperand sa obtina nu mai putind e 100.000 de dolari in urmatoarea perioada pentru a-si lansa produsul.

Aceasta este prima oara cand aflam in mod public despre o investitie facuta de catre Tim Cook intr-o companie americana, insa probabil nu va fi si ultima.