Prima Pagina Tim Cook Tim Cook investeste intr-o companie care te ajuta sa faci mai eficient...

Tim Cook investeste intr-o companie care te ajuta sa faci mai eficient dus

Tim Cook cap dusTim Cook nu este cunoscut ca unul dintre oamenii care obisnuieste sa investeasca in startup-uri, insa se pare ca el a ales sa sustina activitatea unei companii care isi propune sa scada consumul de apa facut in timpul efectuarii dusurilor.

Nebia este compania in care Tim Cook a investit, ea convingandu-si investitorii sa ofere diverse sume de bani invitandu-i sa testeze produsul lor in timpul unui dus, iar Tim Cook pare sa fi fost convins de ceea ce este capabil produsul sa faca, astfel ca a investit in dezvoltarea sa.

Printre investitorii companiei Nebia se numara si o fundatie co-fondata de catre Eric Schmidt, fost CEO al companiei Google, astfel ca ea are in spate sustinerea unor persoane foarte importante din Silicon Valley, deci produsul este unul foarte bun si va genera foarte mult interes.

Nebia sustine ca al sau produs este capabil sa reduca, cu pana la 70% consumul de apa din timpul dusurilor, astfel ca vorbim despre ceva ce va fi extrem de util in California, zona unde consumul de apa este limitat de catre autoritati in anumite perioade ale anului.

When Nebia woos investors, it invites them to take a shower. Its first investors, most of whom have showered with the product, include Timothy D. Cook, the chief executive of Apple. Nebia said its shower head, which looks like a circular street lamp hanging from the base of an aluminum iMac, reduced water consumption by as much as 70 percent.

Separat de banii primiti de la acesti investitori, cei de la Nebia au initiat si o sesiune de strangere de fonduri prin intermediul platformei Kickstarter, compania sperand sa obtina nu mai putind e 100.000 de dolari in urmatoarea perioada pentru a-si lansa produsul.

Aceasta este prima oara cand aflam in mod public despre o investitie facuta de catre Tim Cook intr-o companie americana, insa probabil nu va fi si ultima.

 • Viorel Predatorul

  Poate fac un dush cu comanda vocala prin Siri 🙂 “Siri, vreau un dus cu apa la 37.3 grade celsius”. Pretul? O nimica toata: doar 1999 USD, varianta cu 12 gaurele de apa, si 2999 USD varianta cu 18 gaurele de apa, care iti ofera o economie de 19.3% in plus fata de varianta cu 12 gaurele, iar para dusului este mai usoara cu 87 grame.

 • Viorel Predatorul

  “preturi scumpe” zici… hmm!
  Apple are calitatea de a se fi pozitionat pe piata cu preturi mari, ceea ce denota produse premium. Glume de genul asta sunt in folclor, asa cum sunt si cele legate de blonde, somalezi, etc. Pur si simplu preturile Apple sunt ff mari (si nu scumpe).
  Eu nu as da niciodata 2-3 mii dolari pe o para de dush productie de serie, oricat de bogat as fi, asa cum nici nu as da 1000 dolari pe o lingurita de cafea facuta de nu stiu ce designer. In lume sunt miliarde de oameni ca nu au dupa ce bea apa, si eu sa dau 2-3 mii pe o para de dush 🙁

 • xxx

  In lume sunt si miliarde de miliardari (in € si alte valute) care nu ii intereseaza de tine.