Asa arata primul iPhone lansat in 1998

iPhone CiscoiPhone este un brand unanim asociat cu Apple si smartphone-urile produse de catre compania din Cuperitno, insa realitatea este ca primul produs cu aceasta denumire a fost lansat in anul 1998 de catre compania Infogear.

Infogear a fost achizitionata de catre cei de la Cisco si in 2001 cea din urma companie a decis sa nu mai produca vreun telefon cu denumirea iPhone, insa a pastrat brevetul de marca pentru ca in 2007 sa aiba o disputa legala cu Apple dupa prezentarea primului smartphone propriu.

Dupa cum puteti vedea si din imagini, primul model al iPhone era un telefon cu ecran tactil care avea functii de baza pentru un telefon mobil, iar scurta sa “viata” de doar 3 ani demonstreaza faptul ca produsul nu a fost chiar atat de popular in acea perioada.

In ciuda acestui lucru, in 2007 cei de la Cisco au fortat Apple sa incheie o intelegere care a implicat plata unei sume de bani si o promisiune de colaborare pentru diverse proiecte, insa in final aceasta din urma parte nu s-a mai realizat, desi Apple si Cisco au colaborat in diverse materii.

iPhone Cisco 1

Separat de denumirea iPhone, compania Apple a preluat de la Cisco inclusiv termenul iOS, astfel ca nu tot ceea ce a facut Apple cu seria sa de produse a fost 100% original, nici macar in ceea ce priveste denumirile.

iPhone Cisco 2

iPhone Cisco 3

1 COMENTARIU