Siri a salvat viata unui barbat prins sub o masina

Siri salveaza viata barbat masinaSiri este cel mai popular asistent pentru comenzi vocale lansat vreodata si desi el este in repetate randuri criticat pentru problemele pe care le are, iata ca astazi vorbim si despre utilitatea sa in cazuri de extrema urgenta.

Un barbat care a fost prins sub masina la care lucra a folosit asistentul personal Siri al companiei Apple pentru a apela serviciul de urgenta 911 si a cere ajutorul medicilor care au reusit sa ii salveze viata intr-o situatie din care nu ar fi scapat fara software-ul celor de la Apple.

Se pare ca masina a cazut peste barbat blocandu-i mainile sub ea, astfel ca el a reusit sa activeze asistentul Siri apasand cu soldul pe telefonul sau, asistenul Siri fiind activat imediat, iar de aici apelarea serviciului de urgenta 911 a fost posibila printr-o simpla comanda vocala.

An 18-year-old working under his truck was helpless and alone when the truck fell on him, trapping his arms. The man yelled for help, but nobody was able to hear him. That’s when he heard the familiar Siri activation coming from his phone that was in his back pocket. Realizing it was a chance for help, the man was able to “push up on his hip” to activate Siri and requested a 911 call. He finally heard dispatchers on the line and received the help he needed.

Mai departe povestea este usor de imaginat, paramedicii americani ajungand la casa barbatului pentru a-l scoate de sub masina, el scapand fara prea multe rani din acest accident, iar asta multumita in principal asistentului personal Siri care l-a ajutat sa apeleze 911.

Desi Siri functioneaza doar in limba engleza, il puteti utiliza si in Romania pentru a apela serviciile de urgenta, astfel ca este bine sa aveti asistentul activ in terminale.