iPad Pro va folosi ecrane Sharp, intra in productie in septembrie

iPad Pro ecran SharpiPad Pro va fi lansata in 2015 de catre compania Apple si asta am aflat in ultimele saptamani multumita unor multiple surse care au divulgat secretele partenerilor care fabrica acest produs pentru cei din Cupertino.

Ieri ni s-a spus ca iPad Pro ruleaza iOS 9.1 pe un ecran cu rezolutie 2732 x 2048 pixeli si are un stylus Force Touch, iar astazi aflam ca ecranul sau ar urma sa fie fabricat de catre compania Sharp, procesul de fabricatie urmand a incepe in cursul lunii septembrie in China.

Conform unor informatii aparute astazi, iPad Pro urmeaza sa intre in productie de test in septembrie, urmand ca in luna octombrie sa fie initiat procesul de productie in masa, cei de la Foxconn urmand a fi responsabili pentru intregul proces de fabricatie al tabletei iPad.

Foxconn este un partener traditional al companiei Apple, iar pentru iPad Pro Apple se va baza pe el, pe cei de la Sharp cu care lucreaza de ani de zile, Samsung si TPK urmand a fi producatorii secundari de ecrane, in timp ce subsidiara Foxconn numita GIS va produce modulele tactile.

Apple’s reported 12.9-inch iPad will feature displays from Sharp while Foxconn Group subsidiary General Interface Solution (GIS) will be mainly responsible for touch modules, lamination and LCM assembly, according to industry sources. The device will enter production by the end of the third quarter and go into mass production in the fourth. Sharp will provide Open Cell LCD displays while GIS will provide GF touch panels.

In ceea ce priveste productia, in momentul de fata se asteapta ca lotul initial sa fie de maxim 5.5 milioane de unitati pe care Apple l-ar putea vinde pana la sfarsitul acestui an, daca va avea suficient de multe persoane interesate de aceasta tableta iPad Pro.

Separat de toate acestea, se preconizeaza ca iPad Pro urmeaza sa functioneze cu ajutorul unui chip A9X care are un procesor triple-core si 2 GB RAM, asa ca vom avea parte de un produs puternic.