Iata cat costa iPhone in diverse tari de pe glob (infografic)

pret iPhone globTerminalele iPhone sunt extrem de cautate in intreaga lume si asta in ciuda faptului ca in anumite tari pretul de vanzare al produselor Apple este cu mult mai mare decat in SUA sau in Canada, tari cu preturile cele mai mici.

Daca in Romania un iPhone are pretul din Apple Store Europa, in Brazilia un iPhone poate fi cumparat cu peste 1100 de dolari din magazinele locale, diferenta fata de pretul american fiind de aproape 500 de dolari, sau aproximativ doua trimi din pretul platit de americani.

Practic, cu cat este o tara mai saraca, cu atat vor fi si iPhone-urile mai scumpe, astfel ca americanii si canadienii au cele mai mici preturi, iar tarile care se afla in vecinatatea Chinei, in care sunt fabricate iPhone-urile, au preturi mai mari, insa nici in China lucrurile nu stau mai bine.

Romania nu este inclusa in lista scurta de tari in care au fost verificate preturile terminalelor iPhone, insa noi platim la fel de mult precum germanii, de exemplu, si acest lucru este imbucurator din moment ce, in general, in tara noastra cam toate produsele sunt mai scumpe ca oriunde altundeva.

Detalii suplimentare gasiti in infograficul de mai jos.

pret iPhone tari glob