Vanzarile Samsung scad, cele Apple cresc, iOS si Android domina lumea

vanzari iOS, Samsung2015 nu este un an grozav pentru cei de la Samsung, compania coreeana inregistrand o scadere a vanzarilor de smartphone-uri in Q2 2015, 5.3% fiind procentul inregistrat de catre cei de la Gartner.

Vanzarile de iPhone-uri au crescut cu 36% in Q2 2015 fata de Q2 2014, deci practic Apple a vandut cu o treime mai multe smartphone-uri in intreaga lume, compania americana avand parte de un inceput extrem de bun de an in 2015 si lucrurile par sa nu se schimbe.

Conform celor de la Garner, vanzarile de smartphone-uri au inregistrat o crestere mica in Q2 2015 comparativ cu Q2 2014, iar acest lucru este de asteptat intr-o piata saturata de terminale mobile, insa marele pierzator aici ramane compania Samsung, profitul sau scazand in consecinta.

Apple’s double-digit growth in the high-end segment continued to negatively impact its rivals’ premium phone sales and profit margins. Many vendors had to realign their portfolios to remain competitive in the midrange and low-end smartphone segments. This realignment resulted in price wars and discounting to clear up inventory for new devices planned for the second half of 2015 … 

Partea interesanta pentru Apple este ca incasarile sale au scazut cu 4% in SUA, insa au crescut cu 68% in China si n-au fost chiar atat de slabe in alte piete dezvoltate, ori in pietele in curs de dezvoltare, acolo Apple inregistrand o crestere simtitoare in vanzari.

Cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple a reusit sa genereze vanzari surprinzator de mari, luand foarte multi competitori prin surprindere, iar avand in vedere ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus urmeaza sa apara, lucrurile nu au altceva de facut decat sa mearga pe un trend ascendent.

In final merita mentionat faptul ca iOS si Android insumeaza peste 96% din piata globala a smartphone-urilor, Windows Phone si Blackberry devenind nesemnificative in momentul de fata.