RCS & RDS va lansa o retea 4G in 25 de orase in septembrie

RCS & RDS retea 4G 25 orase septembrieRCS & RDS va lansa o retea 4G in 25 de orase din Romania in luna septembrie, noua retea urmand a oferi doar servicii de internet mobil pentru utilizatorii existenti si cei viitori ai operatorului de telefonie mobila Digi Mobil.

Conform companiei RCS & RDS, reteaua de date mobile 4G LTE va functiona in banda 38 LTE TD de 2600 MHz (TDD), septembrie fiind luna in care ea va deveni functionala initial in 12 de orase din Romania, ea urmand a fi extinsa in inca 13 pana la sfarsitul anului.

UPDATE: Aici gasiti si ce iPhone sau iPad sunt compatibile cu reteaua Digi Mobil 4G.

Primele 12 orase care vor avea noua retea 4G LTE a RCS & RDS sunt : Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti, iar in a doua etapa reteaua va fi extinsa si in : Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria.

Conform operatorului, reteaua 4G LTE va permite navigarea pe internet la viteze de pana la 150 Mbps pentru utilizatorii interesati, toate abonamentele de telefonie mobila sau internet mobil ale Digi Mobil permitand activarea optiunii de a folosi reteaua 4G.

Acestea fiind spuse, mai multe detalii aveti in comunicatul de presa de mai jos.

RCS & RDS va oferi servicii de date mobile 4G LTE in 25 de orase

Incepand de astazi, 20 august 2015, RCS & RDS este posesorul unei licentei 4G in banda de 2600 MHz (TDD) si va oferi clientilor sai noi si existenti, fara costuri suplimentare si la orice tip de abonament, servicii de date 4G in 25 de orase din tara, pana la finalul anului 2015. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de pana la 150 Mbps. In prima etapa a proiectului, pana la finalul lunii septembrie, clientii Digi Mobil din 12 orase vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti, urmand ca pana la finalul anului sa isi extinda aria de acoperire in Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. In acelasi timp, compania va continua sa isi dezvolte reteaua de comunicatii mobile pentru a avea acoperire 3G si 4G la nivel national.“Noua licenta in banda de 2600 MHz ne va permite sa dezvoltam in continuare reteaua de comunicatii mobile, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o mai buna acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiaza la orice tip de abonament, la aceleasi preturi competitive cu care i-am obisnuit.” a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

Tehnologia 4G va fi disponibila in pachetele Digi Mobil incepand cu sfarsitul lunii septembrie cand compania va introduce in oferta sa comerciala si terminale compatibile  4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600). Clientii Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descarca aplicatii, muzica, iar streaming-ul video sau incarcarea fisierelor de mari dimensiuni se vor realiza intr-un intr-un mod mult mai rapid.

Noua licenta a companiei in banda de 2600 MHz (TDD) a fost dobandita in urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom si RCS & RDS, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicaţii (ANCOM).

37 COMENTARII

  1. Decizia de a pastra aceleasi tarife deșii va oferi internet 4G va obliga si restul operatorilor sa scadă prețul la abonamente.

    Mai bine de atât nu se poate!

    Exact cum a schimbat Cosmote piața tarifelor si ofertelor atunci când au aparut pe piata cu oferta de 2000 de minute..asa se va întâmpla si acum .

  2. Nu va convine dati 60 euro la vodafone pentru 2 3 gb trafic, eu sunt multumit de calitatea oferita pt numaj 4 euro cu tot cu tva , si orice imbunatatire e f bine venita

  3. Da.. inainte sa va entuziasmati prea tare nu trebuie uitat faptul ca internetul mobil de la Digi este foarte slab, viteza este foarte mica si acoperirea e restransa.
    As vrea sa cred ca 4G-ul va aduce o schimbare majora, dar ma indoiesc, vor avea acoperire limitata in orase, iar la iesirea din ele treci inapoi pe vechea retea sau in roaming Vodafone.
    Preturile vor fi mici si vor atrage multi oameni, dar la fel de multi vor ramane dezamagiti de alegere si nu cred ca asta va pune presiune pe OTV.

  4. @George: Eu sunt abonat RDS de ani de zile, au servicii TV bune, au cel mai bun internet fix din Romania, dar pe mobil sunt praf.
    Dau 8 euro pe luna la Orange pe 3 GB la 150 Mbps si i-as da cu placere oricand in loc sa dau 2 euro la RDS pe stick-ul gratuit cu internet de 3 mbps.
    Serios acum, trebuie sa fii chiar orb sau sa nu fi experimentat 4G-ul ca sa spui ca internetul mobil de la Digi e foarte bun.

  5. Functioneaza foarte bine Internetul 3G de la Digi, nu mai induce lumea in eroare. Daca ai o linie normal ca functioneaza ca o sarma, de aia ai ochi.

  6. @Gabriel: Lasa vrajeala, daca tie-ti place cum merge asta nu inseamna ca toata lumea e obisnuita cu viteza de Dacie, dar nici sa propovaduiesti viteza melcului va fiind venita din Rai.

  7. zaone mai taci ca vorbesti numai tampenii. nu merge cu 3 mbps, am prins si 10 mbps cu stickul lor. eu recomand sa-ti bagi marul ala in fund ca esti prost.

  8. @Gabriel: Nu stiu ce faci tu cu merele pe acasa, dar iti multumim pentru vizita, sper sa prinzi viteze supersonice pe Digi Mobil. iti las comentariul doar ca sa vada lumea cat de inteligent poti fi si pe viitor sa te uiti la el cand n-o sa mai poti comenta. Idem si pentru prietenul tau Tvc.
    @George: Nu merge 4G-ul cu 150 Mbps, dar la jumatate si ceva peste, merge. Iar diferenta de la 3 – 7 Mbps cand are RDS pe 3G si 40 – 50 Mbps cat ai pe 4G la Orange sau Vodafone e colosala.

  9. Nu, nu e true. Eu consum de 100 de ori mai mult trafic decat tine pe date mobile. Sunt unii care consuma de 500 de ori mia mult decat tine, depinde cat stai acasa.
    Desigur ca eu nu folosesc nici Wi-Fi-urile publice din motive de securitate.

  10. @Catalin: Viteza e de ras, dar daca tie iti ajung 20 MB pe luna, asta nu inseamna ca toata lumea e ca tine.
    Nu toata lumea pandeste Wi-Fi-uri pe strada si nu toata lumea sta doar in casa sau la birou.
    Eu dau 8 euro, am 3GB la viteza de 150 Mbps si nelimitat la 128 kbps, asa cum da toata lumea, inclusiv RDS.
    Daca 4 euro in plus e o suma exorbitanta…

  11. Incet incet , au inceput sa le tremure chilotii la hotii de la Vodafone, Orange si Telekom, le pleaca clientii pe capete din cauza preturile pe care le au !!!

  12. Sunt de trei luni la RDS cu 5 numere de telefon am internet de 5GB cu viteza 3G care e foarte buna ( vad si filme pe HBO GO ) nelimitat in orice retea si platesc lunar 90 de lei !!!, am plecat de la Vodafone prin portare cu toate numerele pentru care plateam lunar 500 de lei ( aveam 500 MB pe fiecare numar si 250 min nationale !!! ), pentru ce sa stam la hotii de la Vodafone, Orange sau Telekom care sunt intelesi intre ei la preturi ?
    P.S. Nu sunt platit de RDS sa fac reclama !

  13. Da, abonamente standard sunt talharie, dar daca ajungi sa vorbesti la retentii cu oamenii, primesti alte deal-uri, fie ca esti client sau vrei sa te portezi.
    Are Orange un abonament de 10 euro cu minute nelimitate in tara si strainatate, 2 GB de net 4G si SMS/MMS nelimitate, dar trebuie sa stii de el.

  14. @Catalin @ Andrei Vreja: Sau hai sa privim altfel treaba. Pagina principala a iDevice.ro are intre 1.5 MB si 3 MB, in functie de dimensiunea imaginilor si reclame. In articole dimensiunea paginii difera de la 2 MB la 4/5/6/7 MB. iDevice.ro nu are foarte putine elemente media in pagina.
    Daca incarci un website al unei televiziuni sau unul de sport, ai minim 15 – 20 MB pe el daca nu-ti porneste un feed video.
    Asa, dintr-o pagina ai consumat aia 20 MB.

  15. Un lucru e sigur – datorita celor de la RDS avem cele mai bune tarife si la internet si la tv aici in Romania . Oferta lor i-a obligat si pe ceilalti sa scada preturile . Altfel zaone are dreptate – viteza de internet mobil e destul de slaba si acoperirea de asemena , dar si preturile sunt de neegalat .

  16. @Catalin – tara e mult mai mare decat traseul mentionat de tine . Si sunt sigur ca si pe traseul ala ai avut zone cu semnal slab sau deloc , dar poate nu ai observant pt ca a intrat pe roaming la Vodafone . Crede-ma , sunt destule zone in care nici macar nu ai semnal de la RDS . Ar mai fi si problema cu roaming-ul de date in strainatate . Desi primesti mesaj cu tariful , unul exceptional de mic , nici vorba sa ai o conexiune de date , in destule retele .

  17. Un timp am folosit un router in masina cu sim de la Digi, routerul fiind cuplat la o antena externa. Castigul antenei era suficient pt youtube in zone in care telefonul indica lipsa semnal. ( am renuntat la router pt ca mi-a terminat bateria iarna )

  18. Pentru mine sunt aproape indeajuns cei 3Gb mobile. Cand plec din Bucuresti mai tot timpul se consuma in masina prin wifi hot spot de catre pasageri + prin alte parti. Nu imi place sa depind doar de wifi de home/office.Am nevoie si pt deplasari si pe unde altundeva mai ma aflu. Eu cred ca tu nu iti dai seama ca consumi mai mult. Mai sus ai zis 20MB zilnic, acuma maxim 20MB/luna…eu cred ca niciuna nu este corecta.

  19. Incet, incet va deveni si internetul din ce in ce mai bun la preturi mici !! Cei de la orange, vodafone si telekom trebuie sa-si regandeasca strategia !!

  20. Plus de asta daca stai bine si te gandesti cand au introdus abonamentul nelimitat automat i-a trecut pe clientii vechi pe noua oferta la nelimitat si le-a redus pretul abonamentului. Sa zica cineva care companie a mai facut asta? Ceilalti te prind la contracte pe 2 ani si pana la final nu te mai baga nimeni in seama, abia cand iti expira contractul te suna pentru negocieri.

  21. Nu este chiar viteza melcului! Si hai sa vim seriosi sunt la inceput de drum, ceilalti imi aduc aminte ca deabi se taraiau” plus ca aveau niste preturi la abonamente de iti picau plombele (daca aveai si dealea) si nici acum nu ai poti lauda cu preturi ok pentru Romania! Acum realist vorbind, viteza pe 3G nu este una dintre cele mai bune insa nici chiar atat de “rea” ! Plus ca beneficiile pe partea de voce sunt imbatabile per/cost!