RCS & RDS va lansa o retea 4G in 25 de orase in septembrie

RCS & RDS retea 4G 25 orase septembrieRCS & RDS va lansa o retea 4G in 25 de orase din Romania in luna septembrie, noua retea urmand a oferi doar servicii de internet mobil pentru utilizatorii existenti si cei viitori ai operatorului de telefonie mobila Digi Mobil.

Conform companiei RCS & RDS, reteaua de date mobile 4G LTE va functiona in banda 38 LTE TD de 2600 MHz (TDD), septembrie fiind luna in care ea va deveni functionala initial in 12 de orase din Romania, ea urmand a fi extinsa in inca 13 pana la sfarsitul anului.

UPDATE: Aici gasiti si ce iPhone sau iPad sunt compatibile cu reteaua Digi Mobil 4G.

Primele 12 orase care vor avea noua retea 4G LTE a RCS & RDS sunt : Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti, iar in a doua etapa reteaua va fi extinsa si in : Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria.

Conform operatorului, reteaua 4G LTE va permite navigarea pe internet la viteze de pana la 150 Mbps pentru utilizatorii interesati, toate abonamentele de telefonie mobila sau internet mobil ale Digi Mobil permitand activarea optiunii de a folosi reteaua 4G.

Acestea fiind spuse, mai multe detalii aveti in comunicatul de presa de mai jos.

RCS & RDS va oferi servicii de date mobile 4G LTE in 25 de orase

Incepand de astazi, 20 august 2015, RCS & RDS este posesorul unei licentei 4G in banda de 2600 MHz (TDD) si va oferi clientilor sai noi si existenti, fara costuri suplimentare si la orice tip de abonament, servicii de date 4G in 25 de orase din tara, pana la finalul anului 2015. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de pana la 150 Mbps. In prima etapa a proiectului, pana la finalul lunii septembrie, clientii Digi Mobil din 12 orase vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti, urmand ca pana la finalul anului sa isi extinda aria de acoperire in Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. In acelasi timp, compania va continua sa isi dezvolte reteaua de comunicatii mobile pentru a avea acoperire 3G si 4G la nivel national.„Noua licenta in banda de 2600 MHz ne va permite sa dezvoltam in continuare reteaua de comunicatii mobile, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o mai buna acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiaza la orice tip de abonament, la aceleasi preturi competitive cu care i-am obisnuit.” a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

Tehnologia 4G va fi disponibila in pachetele Digi Mobil incepand cu sfarsitul lunii septembrie cand compania va introduce in oferta sa comerciala si terminale compatibile  4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600). Clientii Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descarca aplicatii, muzica, iar streaming-ul video sau incarcarea fisierelor de mari dimensiuni se vor realiza intr-un intr-un mod mult mai rapid.

Noua licenta a companiei in banda de 2600 MHz (TDD) a fost dobandita in urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom si RCS & RDS, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicaţii (ANCOM).

Articolul precedentVanzarile Samsung scad, cele Apple cresc, iOS si Android domina lumea
Articolul următorRepo-ul ModMyi al Cydia nu functioneaza
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.